6.3.16

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

-Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Σε μία χώρα που της φόρτωσαν υπέρ-τιμολογημένα όλα τα βιομηχανικά απόβλητα της Ευρώπης και της Αμερικής.
Σε μια χώρα που έδωσαν μίζες στο μισό τουλάχιστον πολιτικό της σύστημα.
Σε μια χώρα που κινδυνεύει η ιστορία, ο πολιτισμός της ,η γλώσσα της, η θρησκεία της και η ταυτότητα της και οι αρχηγοί των πολιτικών της κομμάτων κάνουν μικροπολιτική πάνω στο «πτώμα» του λαού της.
Σε μια χώρα που την κατέκλεψαν, την φόρτωσαν με τοκογλυφικά χρέη ,φόρους ανεργία ανέχεια ,διαλύοντας τον κοινωνικό της ιστό ,την υγεία ,την παιδεία ,την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της ,περιμένετε να δοθεί λύση στο ποδόσφαιρο;
Από ποιόν;
Από τον αλαζόνα Υφυπουργό Αθλητισμού του κ. Τσίπρα, βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή;
Φρούδες ελπίδες.
Θα ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι η αναγκαιότητα αλλαγών και τομών στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρου είναι δεδομένη.
Για να μην χαθούμε όμως σε γενικότητες και σε λόγια θα γίνω σαφής και συγκεκριμένος.
Τι έκανε ο Κοντονής;
-Ακύρωσε το θεσμό του κυπέλλου, απαγόρευσε και ανέβαλε την διεξαγωγή του Ηρακλής-Ολυμπιακός και επέτρεψε να παίξει κανονικά ο ΠΑΟΚ που ουσιαστικά οι οπαδοί του στο γήπεδο τους ήταν οι πρωταγωνιστές των βανδαλισμών.
Παγκόσμια πρωτοτυπία ασχετοσύνης.
Και το χειρότερο από όλα; Σε καμιά περίπτωση ένας Υπουργός ,όποιος και αν είναι αυτός δεν μπορεί και με τον νόμο μάλιστα να μετατρέπεται σε δικαστής!!! ,να υποκαθιστά τα δικαιοδοτικά όργανα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού απέτυχε παταγωδώς και ουσιαστικά εξελίσσει εαυτόν σε ηθικό αυτουργό των όσων μπορεί να προκύψουν ως αντίδραση από την εφαρμογή του αλαζονικού νόμου του και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο κ. Κοντονής αντί να αναζητήσει ουσιαστικές θεσμικές και νομοθετικές λύσεις που θα ξεκαθάριζαν το τοπίο στο ποδόσφαιρο ,απαλλάσσοντας το από τους οργανωμένους νταβατζίδες του κάθε μορφής, επιδόθηκε σε μέτρα εξόντωσης τον ομάδων ,καταλήγοντας στην πρωτοφανή και τριτοκοσμική απόφαση ακύρωσης του κυπέλλου Ελλάδος!!!
Απόφαση επιβεβαίωσης αδυναμίας αντιμετώπισης και ανικανότητα διαχείρισης  του προβλήματος.
Η ανακήρυξη του κ. Κοντονή δια… νόμου, σε δικαστή κατά το δοκούν δεν είναι λύση στο πρόβλημα και αυτό επιβεβαιώθηκε κατ επανάληψη .
Όσο για το ποδόσφαιρο ,την συμμαχία της υποκρισίας και όλους αυτούς που κόπτοντας και κλαίνε στην πόρτα του;

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:
Δεκαετίες ολόκληρες γράφονται και λέγονται τα ίδια και τα ίδια. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν ,τα πρόσωπα το ίδιο ,συρραφές νόμων και διατάξεων που είτε εφαρμόζονται ,είτε προσπερνιόνται .
Από την στιγμή που εκ των εσω το ποδόσφαιρο είναι διαβρωμένο και σάπιο ,κανείς Κοντονής και καμιά πολιτεία δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.
-Και αν επικεντρωθούμε στην βιτρίνα του ποδόσφαιρου την μεγάλη λίγκα θα σταθώ στα εξής.
-Όταν παραβιάζεται η προκήρυξη της Σ.Λ που υπογραφούν οι ίδιοι οι συνέταιροι ανάλογα με το συμφέρον τους .
-Όταν οι ίδιοι οι συνέταιροι δεν συνεργάζονται και στέλνουν υπάλληλους τους στις συνεδριάσεις οπού παίρνονται αποφάσεις.
-Όταν οι υποτιθέμενοι επενδυτές του ποδοσφαίρου αποδέχονται οι διαιτητές να είναι στους κόλπους των παραγόντων και των ποδοσφαιρικών ενώσεων.
-Όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι λειτουργούν εδώ και χρόνια διάφοροι ζημιογόνοι μηχανισμοί ,διαφόρων επαγγελμάτων, κατηγοριών και ιδιοκτητών εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο, και βγάζουν μεροκάματο, και που στην ουσία αποτελούν το ισχυρό σύστημα εξουσίας του.
-Όταν επί της Ουσίας η ΕΠΟ λειτούργει ως …ένωση της λίγκας, σε αποφάσεις και σε θεσμικές αλλαγές λειτουργίας του ποδοσφαίρου.
-Όταν την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος και προπαγάνδα για εξυγίανση ,οργιάζει το στήσιμο ,και η παρανομία ζει και βασιλεύει μπροστά στα μάτια τους και πολύ περισσότερο σε χαμηλότερες κατηγορίες και από τους δορυφόρους. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Όταν ,όταν θα μπορούσα να γράψω πολλά όταν…
Και πάμε στην …εξυγίανση
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑΣ.
ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ,έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία ,υποτίθεται εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και γράφω υποτίθεται, γιατί ευθαρσώς και ευθέως σας επισημαίνω ότι την θεωρώ συμμαχία Υποκρισίας.
Αυτοί που με ξέρουν και με παρακολουθούν χρόνια γνωρίζουν ότι δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ κανέναν και να στραφώ εσκεμμένα εναντίον κανενός.
Για αυτό λοιπόν σημειώνω ότι δεν έχουν κάνει τίποτα να πείσουν οι «Σύμμαχοι» ότι ενδιαφέρονται για την ισονομία και την γενικότερη ανασυγκροτήσει και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
-Πως πιστεύουν ότι θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο της χώρας στην βιτρίνα του έστω;
-Με το να μπει πρόεδρος της ΕΠΟ από την Θεσσαλονίκη όπως θέλει ο κ. Ιβάν;
-Με το να φτιάξουν ένα άλλο πρωτάθλημα δικό τους όπως θέλει ο κ. Αλαφούζος;
-Με το να πάρει τον έλεγχο κάποιος άλλος αλή Μπαμπάς με τους σαράντα κλεφτές;
Δεν θα πίστευα ότι είναι συμμαχία υποκρισίας .
-Αν όλοι οι συνέταιροι με τις υπογραφές τους ζητούσαν διακομματικά να ψηφιστεί νόμος που θα ψήφιζαν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας για το ΔΣ που θα το διοικούσε, σε συνδυασμό και με την πρόσληψη τεχνοκρατών ειδικών και εκπαιδευμένων στην οργάνωση ,αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.
- Αν όλοι μαζί με τις υπογραφές τους ως …επενδυτές αιτιολογούσαν την ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης απόδοσης ανεξάρτητης απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης
-Αν με τις υπογραφές τους ζητούσαν την δημιουργία ανεξάρτητης διαιτητικής αρχής με αυστηρές ποινές σε όσους επιχειρούσαν την χειραγώγηση και τον έλεγχο της.
Και με τον κοριό να γράφει ανά τρίμηνο.
-Αν με τις υπογραφές τους συμφωνούσαν και απέβαλαν κάθε λογής παράσιτο –εργαλείο από το χώρο του ποδοσφαίρου.
-Αν με τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους έκαναν το ποδόσφαιρο προϊόν και γιορτή ,όπως είναι στην Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία ,την Γερμανία και την Γαλλία τουλάχιστον.
Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε καμιά από αυτές τις υπογραφές, μην ελπιστείτε σε συνταρακτικές αλλαγές.
Πρόσωπα και πιθανόν κουμάντα θα αλλάξουν, όχι όμως νοοτροπίες συνήθειες και κυρίως σκοπιμότητες.
Χρώμα μπορεί να αλλάξουν όχι όμως και να κάνουν …αγγελικό τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Ο Αλή Μπαμπάς με τον στρατό του μπορεί να αλλάξει .
Και τότε θα …πέσουν όλοι από τα σύννεφα για την συμμαχία της υποκρισίας .
Που θα τιναχτεί στον αέρα στο πρώτο παιχνίδι ,η …πέναλτι που θα κρίνει  ένα τίτλο η μια πρόκριση η ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Μέχρι τότε;
Ας γράψει και ας πει ο κάθε ένας το κοντό του και το μακρύ του…
Επιλογές είναι αυτές…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου