4.10.18

Σε 1688 ελέγχους 46 ύποπτα κρούσματα καρκίνου του μαστού

Πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού σε 18 δήμους πραγματοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Αφορά γυναίκες που ζουν σε ακριτικούς δήμους, τους οποίους επισκέπτεται η κινητή μονάδα ελέγχου του καρκίνου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 
Στους πρώτους έξι μήνες από το ξεκίνημα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.000 μαστογραφικοί έλεγχοι σε γυναίκες που δεν είχαν την δυνατότητα να εξεταστούν.
Σύμφωνα με τα όσα βρέθηκαν: καταγράφηκαν 46 ύποπτα ευρήματα επί 1.688 μαστογραφιών με τον πιο αυξημένο, ποσοστιαία, αριθμό γυναικών που παραπέμφθηκαν σε περαιτέρω έλεγχο, να εμφανίζονται στο δήμο Κομοτηνής και δήμο Ξάνθης.
Οι επισκέψεις της κινητής μονάδας θα συνεχιστούν στους δήμους Σκύδρας, Βέροιας, Θερμαϊκού, Δέλτα Θεσσαλονίκης και Βόλβης. Οι προϋποθέσεις για την συμμετoχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι: Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα ραντεβού κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου