4.10.18

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η σημερινή

Παγκόσμια ημέρα ζώων σήμερα 4 Οκτωβρίου και οφείλουμε όλοι να φροντίζουμε και να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα και ειδικά τους τετράποδους φίλους μας.
«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. «Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων -επισημαίνει- οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων.
Οι Έλληνες κτηνίατροι είναι εκείνοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αντιμετώπιση των ζωοανθρωπονόσων, την αξία της συμβολής τους στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με συνέπεια την αύξηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης, τη σημασία της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, πρεσβεύοντας το δόγμα «Υγιή Ζώα – Υγιείς Άνθρωποι» εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με καμπάνιες (τηλεοπτικά βίντεο, μπροσούρες, εκδηλώσεις κ.λπ.) που απευθύνονται στους πολίτες, αλλά και με πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα (ημερίδες, συνέδρια) για τα μέλη του, ενώ το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων στέκεται αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην προστασία των ζώων, καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου