5.10.18

Εκπέμπουν 119 τηλεοπτικοί και άλλοι τόσοι ραδιοφωνικοί

Ξέρετε πόσοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν (επίσημα) πρόγραμμα σε όλη τη χώρα; 
Ναι! 
Είναι αλήθεια.
Στην Ελλάδα λειτουργούν 119 τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους οι επτά είναι πανελλαδικής εμβέλειας και οι πέντε με επίσημη άδεια, που δόθηκε πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2017. 
Ακόμη, είναι εγγεγραμμένες 119 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, 457 εκδοτικές, 259 διαφημιστικές, 13 έρευνας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, 25 τηλεοπτικής παραγωγής και 57 δημοσκοπήσεων.
Οι αριθμοί του Μητρώου του ΕΣΡ, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στην πραγματικότητα, κυρίως σε ό,τι αφορά τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η ραδιοτηλεοπτική αρχή δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει πόσες από τις επιχειρήσεις που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο συνεχίζουν να λειτουργούν και σήμερα. 
Με περιφερειακή εμβέλεια το ΕΣΡ δηλώνει ότι εκπέμπουν 111 τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους οι 92 είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και οι 19 μη ενημερωτικού. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια έκλεισαν τουλάχιστον 10 με 15 περιφερειακοί σταθμοί ανά την Ελλάδα λόγω του κόστους ενοικίασης στην Digea...


typologies.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου