6.10.18

Και όλα κυλούν σαν να μην έγινε τίποτα.

Με το πέρας της αυτοδιοικητικής πενταετίας και φτάνοντας σχεδόν επτά μήνες πριν τις εκλογές στο δήμο Τριφυλίας, φαίνεται σαν άλλη Παρασκευή και 13 φαντάσματα να τριγυρνούν μυρίζοντας κάλπες και ψήφους.
Δυστυχώς κατοικούμε σε έναν  παραμελημένο δήμο, που η τοπική αρχή δε συνέβαλε στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά δεν παρουσίασε και κάποιο έργο - τομή για τα δεδομένα του Δήμου μας.
Δεν προβληματιζόμαστε όμως μόνο γι'αυτό.
Στην απραξία αυτή συνέβαλε και σε μεγάλο βαθμό η μείζων αντιπολίτευση που πραγματικά δεν ήταν πουθενά όλη αυτή την πενταετία.
Αντίθετα για να θυμόμαστε και ως κάτοικοι αυτού του τόπου, διότι εύκολα ξεχνάμε, η αντιπολίτευση του δήμου μας πέταξε στα σκουπίδια την μοναδική φορά που θα μπορούσε να μπλοκάρει ψήφισμα της πλειοψηφίας συναινόντας με τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Περνώντας λοιπόν ο καιρός παρατηρούμε σιγά σιγά ο καθένας να μπαίνει πάλι στο ρόλο του σαν καλοκουρδισμένος κομπάρσος και επτά μήνες πριν τις εκλογές να αρχίζει η αντιπολίτευση στα ΜΜΕ.
Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία αν στέκουν όλα αυτά σωστά στη νοημοσύνη του κάθε συμπολίτη μας.
Η νοοτροπία του τόπου μας πρέπει να ξεπεράσει λοιπόν γραμμές και παλαιοκομματικά παιχνίδια, πρέπει να αφήσει πίσω της τα δίπολα αριστεράς και δεξιάς και να ρίξει το βάρος στο συμφέρον του τόπου.
Μέσα σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης προτρέπω τον κάθε συμπολίτη να σηκώσει το κεφάλι ψηλά να κάνει ουσιαστικές επιλογές για τον τόπο του και να σχηματίσει άποψη.
Ένα μαζικό restart είναι αυτό που χρειαζόμαστε γιατί τα αξιώματα δεν είναι μόνο για να προφέρονται αλλά και για να λειτουργούν στην πράξη.
Ζω μόνιμα στην κοινότητα των Γαργαλιάνων, έχουμε συνηθίσει στην αδιαφορία αλλά για πόσο!? Το πρόβλημα με το νερό και τα σκουπίδια είναι αφόρητο πλέον.
Και αντ' αυτού σαν πολίτης βλέπω σήμερα να ασκούνται διώξεις σε ανθρώπους που κατά νου έχουν το δημόσιο συμφέρον και την εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής.
Είναι χρέος μας λοιπόν όσοι θέλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας και να πρωτοστατίσουμε σε μία νέα εποχή να συμμετέχουμε.
Όσο αφήνουμε τη μοίρα μας σε χέρια άλλων τόσο πιο αβέβαιο θα είναι το μέλλον μας.

Αντώνης Καρατζάς, 
εκπαιδευτικός και μέλος του Κινήματος Αλλαγής

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου