" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

5.10.18

KΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ

Ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης υπέβαλλε την τελική πρόταση ύψους 11.631.964,00 € για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου εσωτερικών, της κατασκευής ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών λυμάτων της Κορώνης, επισκεπτόμενος τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Το πολύπαθο έργο, για το οποίο υπάρχει πλέον οριστική τελική μελέτη και διαθέσιμος δημοτικός χώρος εγκατάστασης, γίνεται πραγματικότητα μετά από το χαρακτηρισμό της Κορώνης ως οικισμού προτεραιότητας ώστε να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφορά στην κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού της Κορώνης, της Ασίνης και του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης.

Το εν λόγω έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της ευρείας περιοχής του Δήμου, ενώ με τη λειτουργία του αναμένεται να έχει άμεση και σημαντική συμβολή στην ποιοτική προστασία του γενικότερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής. Με την κατασκευή του, ο οικισμός της Κορώνης θα αποκτήσει τις απαιτούμενες υποδομές δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και θα προστατευθεί το θαλάσσιο και υπόγειο υδατικό περιβάλλον της περιοχής από τα αστικά λύματα που απορρίπτονται σήμερα είτε ανεπεξέργαστα είτε υποτυπωδώς επεξεργασμένα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει δυναμικά. Σύντομα θα διαθέτει και η Κορώνη ένα σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό με τη δυνατότητα χρήσης του απόλυτα καθαρού νερού για άρδευση, ολοκληρώνοντας το παζλ της διαχείρισης των υδάτων στο Δήμο Πύλου Νέστορος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου