5.10.18

Το Νόμπελ Ειρήνης 2018 στον Ντένις Μουκουέγκε και την Νάντια Μουράντ

Το Νόμπελ Ειρήνης για το 2018 απονέμεται στους Ντένις Μουκουέγκε και Νάντια Μουράντ, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή των βραβείων, την Παρασκευή.
Η νορβηγική επιτροπή ανακοίνωσε ότι απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης στους Μακουέγκε και Μουράντ για τις προσπάθειές τους να τερματίσουν την αξιοποίηση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου και συγκρούσεων.
«Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης για το 2018 στους Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ για τις προσπάθειές τους να τερματίσουν τη χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου και ένοπλων συγκρούσεων. Και οι δύο βραβευθέντες έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην εστίαση της προσοχής και στην καταπολέμηση αυτών των εγκλημάτων πολέμου», ανέφερε η επιτροπή.
Ο Ντένις Μακουέγκε, γυναικολόγος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει γίνει γνωστός για την προσφορά του σε θύματα σεξουαλικής βίας στη χώρα του.
Η Νάντια Μουράντ είναι ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Γεζίντι του Ιράκ. Η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής δουλείας του Ισλαμικού Κράτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου