5.10.18

Στον Τειρεσία οι διευθύνσεις δανειοληπτών

Στη διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα από τις τράπεζες. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την παροχή της σχετικής πληροφορίας στις τράπεζες θα μπορούν οι τελευταίες να προχωρούν γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα τις διαδικασίες για την ταχύτερη είσπραξη των οφειλόμενων ποσών από κόκκινα δάνεια ενώ παράλληλα θα μπορούν να διαπιστώνουν αν ο δανειολήπτης είναι "συνεργαζόμενος", δηλ. αν έχει δηλώσει την πραγματική διεύθυνση κατοικίας του.
Η τροπολογία προβλέπει ότι οι διατραπεζικές εταιρείες διαχείρισης δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες της ΑΑΔΕ που αφορούν στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, στο όνομα, τη διεύθυνση κατοικίας, τη ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος, στο πατρώνυμο και μητρώνυμο. Ως προς τα νομικά πρόσωπα θα λαμβάνει τον ΑΦΜ, την επωνυμία, την έδρα, τη ΔΟΥ. Παράλληλα πρόσβαση στα δεδομένα φορολογικού μητρώου των πολιτών αποκτούν και όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, μετά από αιτιολογημένο αίτημά τους.
Η παροχή των στοιχείων των δανειοληπτών στον Τειρεσία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για περιορισμό των "κόκκινων δανείων".

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου