4.10.18

Στον "αέρα" οι προσλήψεις στους δήμους

Φέξε μου και γλίστρησα. Πώς και γιατί το λέει η παροιμία;  
Ή όπως λέει μια πιο σύγχρονη «Ούτε του αγίου Τάδε».
 Αναφερόμαστε στις καθυστερήσεις προσλήψεων στους δήμους και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην διαδικασία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018.
Πρόσφατα έγινε γνωστό πως το ΑΣΕΠ – είναι πιθανό - να καθυστερήσει να εκδώσει τα αποτελέσματα διαγωνισμού προσλήψεων α) λόγω μεγάλου όγκου των υποψηφιοτήτων (περισσότερες από 8.000) και β) λόγω έλλειψης προσωπικού. Και να σκεφτεί κανείς πως ακολουθούν και οι ενστάσεις. Συνεπώς δεν θα προλάβουν  τέλη Νοεμβρίου να είναι έτοιμοι  οι κατάλογοι επιτυχόντων.
Η μη έκδοση αποτελεσμάτων σαφώς επηρεάζει τη λειτουργία  των δήμων της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα workenter.gr :

Σημαντικά προβλήματα ανακύπτουν στην διαδικασία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018.
Τα προβλήματα αυτά είναι δυνατόν να μετατρέψουν την 30η Νοεμβρίου στόχο απλησίαστο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Δύο είναι τα βασικά προβλήματα:
(1) Ενστάσεις: Οι περίπου 9.000 ενστάσεις έχουν μεν πρωτοκολληθεί, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ούτε μία έκθεση (αποδοχής ή απόρριψης), η οποία είναι απαραίτητη για να τελεσφορήσει η διαδικασία. Σημειώστε ότι, για περίπου 2.500 ενστάσεις αναπληρωτών καθηγητών το ΑΣΕΠ ολοκλήρωσε την διαδικασία οριακά την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με δουλειά περισσότερη των δύο μηνών. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι χωρίς την εκδίκαση των ενστάσεων δεν μπορεί να καταρτιστεί οριστικός πίνακας διοριστέων.
(2) Όγκος αιτήσεων: Η ανάγκη για "μαζικό άνοιγμα φακέλων" προκειμένου να βρεθούν οι 8.166 διοριστέτοι αναγκάζει το ΑΣΕΠ να διανείμει φακέλους σε όλα τα τμήματα, ανεξαρτήτως του αντικειμένου ενασχόλησής τους στην Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί κατεπείγοντος όπου όλο μεν το ΑΣΕΠ κινείται στο ρυθμό της 3Κ, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει την κρίσιμη ημερομηνία. 
Σημειώστε ακόμη ότι η διαδικασία ελέγχου επιβαρύνεται σημαντικά από το γεγονός ότι η έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων επί των δηλωθέντων των υποψηφίων αναγκάζει το ΑΣΕΠ να εξετάζει ενδελεχώς τον κάθε φάκελο. 
Σκεφτείτε ότι σε κάθε φάκελο, το ΑΣΕΠ μπορεί να βρει λανθασμένους τίτλους σπουδών, ειδικά για την κατηγορία ΥΕ, κακή χρήση της ειδικής εμπειρίας, παραποιημένα πιστοποιητικά, δήλωση θέσεων ειδικών κατηγοριών χωρίς να πληρούν οι υποψήφιοι τις προϋποθέσεις, λανθασμένες άδειες άσκησης επαγγέλματος κλπ.  
Ο χρόνος, πλέον, λειτουργεί αντίστροφα και θα θεωρηθεί έκπληξη εάν τα αποτελέσματα εκδοθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΑΣΕΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου