30.11.19

Αφήνουν τα σκυλιά στο Αστυνομικό Τμήμα

Ιδιοκτήτες σκύλων πτι μπουλ, ροντβαίλερ αλλά και όσοι έχουν άλλες ράτσες τα εγκαταλύπουν μετά τα πρόσφατα περιστατικά βίας. Στο άκουσμά τους και μόνο δημιουργούνται εικόνες βίας, επιθέσεων, τραυματισμοί, νοσοκομεία, θάνατοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα. 
Κανείς δε μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία των αιματηρών συμβάντων από δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία ζουν σε σπίτια, με οικογένειες και παιδιά. Οι περισσότεροι «δείχνουν» τους ιδιοκτήτες. Αξίζει να αναφερθεί η υπόθεση με το πιτ μπουλ που κατασπάραξε τουλάχιστον πέντε σκυλιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου 2 εβδομάδες.
Τους τελευταίους μήνες σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης έχει παρατηρηθεί τα δεσποζόμενα πιτ μπουλ να εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Είτε τα δένουν σε κολώνες, είτε τα αφήνουν έξω από ιατρεία, κάποια τα… παράδωσαν στην Αστυνομία.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του αρμόδιου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος δήμου Παύλου Μελά, Σάκη Λαζαρίδη.
«Με κάλεσαν δύο φορές αυτόν τον μήνα για να παραλάβω πιτ μπουλ τα οποία άφησαν οι ιδιοκτήτες τους στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπαν ότι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, ας τα αναλάβει ο δήμος…». Όπως σημείωσε, τα σκυλιά αυτά δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν ως αδέσποτα και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν.
Στο εξωτερικό, τα σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ, ροτβάιλερ ή ντόγκο αρτζεντίνο κλπ πρέπει να κυκλοφορούν με φίμωτρο ενώ και οι ιδιοκτήτες τους ελέγχονται.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρμόδιων αντιδημάρχων, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας αλλά και εκπροσώπων φιλοζωικών συλλόγων με την πρόεδρο των εφετών Θεσσαλονίκης για το θέμα των αδέσποτων ζώων.
Μετά τη συζήτηση αποφασίστηκε να κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις των δήμων και των υπόλοιπων φορέων. Κοινό αίτημα των αντιδημάρχων που έχουν αναλάβει τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων είναι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου