28.11.19

Λύκος ή σκύλος; Το πλάσμα 18.000 ετών που βρέθηκε στη Σιβηρία και μπέρδεψε τους επιστήμονες

Μπροστά σ' ένα δίλημμα έχουν βρεθεί οι επιστήμονες, καθώς δεν έχουν διευκρινίσει εάν το αρχαίο «κουτάβι» που εντοπίστηκε στη Σιβηρία και έζησε πριν από 18.000 χρόνια, είναι σκύλος ή κουτάβι.
Τα ευρήματα ενός αρχαίου «κουταβιού» που βρέθηκε το 2018 σε ποταμό της Σιβηρία, έχει ξαφνιάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς ούτε οι εξετάσεις DNA δεν τους έχουν βοηθήσει να διευκρινίσουν τη φύση του πλάσματος.
Σύμφωνα με τους «Siberian Times», ενώ οι επιστήμονες ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι το πλάσμα έζησε πριν από περίπου 18.000 χρόνια και ότι ήταν περίπου δύο μηνών κατά τη στιγμή του θανάτου του, η αρχική αλληλουχία γονιδιώματος που διεξήχθη από το Σουηδικό Κέντρο Παλαιογενετικής (CPG), δεν κατόρθωσε να καθορίσει εάν το πλάσμα ήταν ένας λύκος ή ένας σκύλος.​

Ο Σεργκέι Φεντόροφ από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικολογίας του Βορρά δήλωσε:
«Το Κέντρο έχει την μεγαλύτερη τράπεζα DNA όλων των κυνόδοντων από όλο τον κόσμο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν από την πρώτη προσπάθεια. Αυτό είναι περίεργο, τι γίνεται αν είναι σκύλος; Δεν μπορούμε να περιμένουμε να λάβουμε αποτελέσματα από περαιτέρω δοκιμές».
​Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κουτάβι μπορεί να είναι σκύλος, λύκος ή πιθανώς «το λεγόμενο πρώιμο σκυλί, ένα μεταβατικό στάδιο από λύκο σε σκύλο», με βάση τα τοπικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι το κουτάβι ονομάστηκε «φίλος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου