28.11.19

Το έδαφος στην Αλβανία υψώθηκε έως 8,4 εκατοστά μετά τον σεισμό

Ευρείες επιπτώσεις σε γεωλογικό επίπεδο φαίνεται ότι προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.
Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος ταρακούνησε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης.
Πέραν του βαρύ φόρου αίματος και των τουλάχιστον 40 νεκρών, ο Εγκέλαδος προκάλεσε μια σειρά αλλαγών και σε γεωλογικό επίπεδο.
Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το έδαφος της ευρύτερης περιοχής της Αλβανίας και της Αδριατικής ανυψώθηκε έως και άνω των 8 εκατοστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Hamallaj, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου, παρατηρήθηκε ανύψωση του εδάφους κατά 8,4 εκατοστά.
Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιο Γκανά, η επηρεαζόμενη περιοχή εκτείνεται σε μήκος 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα μια τεράστια περιοχή ανυψώθηκε έως και άνω των 8 εκατοστών» δήλωσε ο ερευνητής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στην πρωτεύουσα, Τίρανα. Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών, εντάσεως έως 5,4 Ρίχτερ, με το κόστος των ζημιών να θεωρείται ανυπολόγιστο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου