29.11.19

Οκτώ έτη κάθειρξη σε τραπεζοϋπάλληλο για υπεξαίρεση 1.850.000 €

Την ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώην προϊσταμένη καταστήματος τράπεζας στην Λάρισα.
Σύμφωνα με την απόφαση, το διάστημα από το 2004 έως το 2008 η τραπεζική υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη τη θέση που είχε στην τράπεζα, με διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περί­που 1.850.000 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας.
Όπως προέκυψε τα υπεξαιρεθέντα ποσά επεστράφησαν από τη τράπεζα στους δικαιούχους, μετά την αποκάλυψη της απάτης, αλλά η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εναντίον της.
Η καταδικασθείσα, που ήταν προσωρινά κρατούμενη από την αποκάλυψη της υπόθεσης, στο πρώτο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) τον Ιούνιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών. Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τη στιγμή που αποφυλακίστηκε με υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας.
Στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της τραπεζικής υπαλλήλου. Στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξης, όμως δεν οδηγήθηκε στη φυλακή διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα έπαυσε τη δίωξή του λόγω παραγραφής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου