28.11.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μουσική απ` το Μεσαίωνα στο Μέγαρο

Μουσικές του Κόσμου» ταξιδεύουν στον «σκοτεινό» Μεσαίωνα! 

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζει το ταξίδι του και θα μεταφέρει το κοινό σχεδόν 1.000 χρόνια πίσω. Στον Μεσαίωνα, που για πολλούς φαίνεται σκοτεινή, μέσω της  μουσικής γίνεται αποκαλυπτική, άλλοτε προκλητική και σχεδόν πάντα ιδιαίτερα γοητευτική και ανατρεπτική.
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 8.30μμ στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το μουσικό σύνολο "Coloratura musica collectiva" θα διαλέξει και θα παρουσιάσει μουσικές από την εποχη εκείνη. Πρόκειται για  μουσικό σύνολο με μουσικούς διαφορετικής εκπαίδευσης και κατεύθυνσης. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συνταιριάξει ο κόσμος της κλασσικής μουσικής με εκείνον της κοσμικής ή παραδοσιακής.
Το "Coloratura musica collectiva" αποτελείται από τους:
Γιώργο Παυλάκο (πνευστά)
Γιώργο Κλάδη (κρουστά)
Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου (κρουστά)
Άγγελο Θεοδωρακόπουλο (λαούτο)
και την σοπράνο Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να παρουσιάσει όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την παράδοση στην τζαζ και από τον κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία. Φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου