30.11.19

Ιερέας έστειλε εξώδικο στον Γεωργιάδη: Διαμαρτύρεται για τον πλειστηριασμό της κατοικίας του

Ένας ιερέας από την Κρήτη, έστειλε εξώδικο στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδης, διαμαρτυρόμενος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.
Εξώδικο στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε ένας ιερέας από την Κρήτη, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει χωρίς κατοικία, λόγω χρέους προς την τράπεζα.
Ο ιερέας είχε καταφύγει στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, ζητώντας την προστασία της κατοικίας του, αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών του.
Το δικαστήριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «cretapost.gr», απέρριψε το αίτημά του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσφύγει στο Εφετείο, με τη δικάσιμο να ορίζεται για την 1η Απριλίου του 2020.
Ωστόσο, η πιστώτρια τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό της επίμαχης κατοικίας, προτού εκδικαστεί η υπόθεση.
«Παρότι η υπόθεση προχωράει δικαστικά, η τρίτη από τις τέσσερις τράπεζες, έσπευσε να ορίσει πλειστηριασμό ,λίγο νωρίτερα 4-12-2019, για να στερήσει την οικογένεια από την διεξαγωγή της Δευτεροβάθμιας δίκης , κατά παράβαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ “περί δίκαιης λύσης”» επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Και προστέθηκε: «Καλούμε τις τράπεζες, να μη προβαίνουν στα “άκρα” δημιουργώντας φόβο και τρόμο στους καταναλωτές πελάτες τους, τους δε δανειολήπτες , να μη καταθέτουν τα όπλα, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους , διότι μόνο έτσι θα έχουν την στήριξη και την σωστή καθοδήγηση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είναι πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου