28.11.19

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ! Οι εξηγήσεις του Νοσοκομείου Παίδων για τον τραγικό χαμό του 8χρονου από διφθερίτιδα

Το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραγικό χαμό του 8χρονου παιδιού από παιδική ασθένεια, η οποία είχε εξαλειφθεί τα τελευταία χρόνια. 
Ανακοίνωση για τον θάνατο του 8χρονου παιδιού, το οποίο έχασε τη ζωή του - κατά πάσα πιθανότητα - από διφθερίτιδα, εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας».
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα εξής:
«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό.
»Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος του 8χρονου οφείλεται σε ελλιπή εμβολιοσμό, καθώς η διφθερίτιδα είναι μία νόσος, η οποία είχε εξαλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. 

Ορφανός ο 8χρονος

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη ζωή του 8χρονου παιδιού, το οποίο φέρεται να είχε χάσει τους βιολογικούς του γονείς.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαίωσε το πρόβλημα του ελλιπούς εμβολιασμού, εξηγώντας ότι το 8χρονο παιδί είχε κάνει μόλις τη μία δόση του εμβολίου, ενώ υπολείπονταν ακόμη δύο.
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα «newpost.gr», το παιδάκι ήταν ορφανό και έως την ηλικία των πέντε ετών ζούσε σε ίδρυμα. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από οικογένεια.
Ανησυχία υπάρχει, παράλληλα, και για τους γιατρούς, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το 8χρονο παιδί, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, η προστασία του εμβολίου διαρκεί για μόλις 10 χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου