13.2.20

Ο Μπογδάνος ζητά αποζημίωση 28.000 ευρώ για μία ανάρτηση στο ....Facebook!

Το ποσό 28.000 ευρώ ζητά ως αποζημίωση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος από χρήστη του διαδικτύου, και συγκεκριμένα από τον λογαριασμό «Ελένη Σ.», για την ανάρτηση της φωτογραφίας του, likes και άλλα reaction της κάτω από αυτή, στη σελίδα του facebook, ''Βαθύ Luben''. Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 5 Μαρτίου.
Το χρονικό
Στις 7 Μαΐου του 2019, η Έλενα Σ. ανάρτησε φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην ομάδα του Facebook «ΒΑΘΥ LUBEN». H λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ήταν: «Παιδιά σος ο Mπογδανος κάτω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;».
Ο Μπογδάνος τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος διαμαρτυρόμενος, και μάλιστα σε προεκλογικό ραδιοφωνικό «debate» στις 13 Ιουνίου, και δεν προχώρησε στην παραμικρή νομική κίνηση, παρά μετά την εκλογή του, την 1η Αυγούστου του 2019.
Στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, η αγωγή του Κ. Μπογδάνου, με την οποία ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιδόθηκε στην κοπέλα. Η συζήτηση της αγωγής έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με το Vice που δημοσίευσε στοιχεία από την αγωγή που κατέθεσε κατά της «Ελένης Σ.» ο Κ. Μπογδάνος, το κατηγορητήριο αφορά στο γεγονός πως η εναγόμενη τράβηξε και δημοσίευσε σε δημόσιο group φωτογραφία του Μπογδάνου χωρίς τη συγκατάθεσή του, καθώς και το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά με reactions του facebook σε σχόλια που άφησαν άλλα μέλη της σελίδας. Χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατηγορεί την Έλενα Σ. ότι «επιδοκίμασε και υιοθέτησε» 39 «ειρωνικά, υβριστικά, συκοφαντικά και απειλητικά σχόλια» στο σύνολό τους, «δίχως ουδέποτε να διαμαρτυρηθεί ή να επιδιώξει τη διαγραφή». Την κατηγορεί, ακόμη, ότι σε πέντε σχόλια αντέδρασε με το reaction «Τέλειο», σημειώνοντας και την «ερμηνεία» του εκάστοτε σχολίου, ενώ την κατηγορεί ότι απάντησε επιδοκιμαστικά σε άλλα δέκα.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως η ανάρτηση και τα σχόλια που συγκέντρωσε, του προκάλεσαν «μεγάλη θλίψη», «ψυχική ταραχή» και «στεναχώρια».
Η κοπέλα δηλώνει στο Vice πως μετά την επίδοση της αγωγής, επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ενημερώνοντάς τον πως κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση, λέγοντάς του «εγώ από την πλευρά μου κατέβασα το post, μπορείτε να ενημερώσετε και να το αφήσουμε εδώ», χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι. Η ίδια τονίζει πως η αρχική ανάρτηση, αλλά και τα σχόλια που προκάλεσε ήταν «καθαρά χιουμοριστικά», απαντώντας στις αιτιάσεις του Μπογδάνου που την κατηγορεί ότι τα υιοθέτησε πως «Ίσως να φταίει ότι με τον κύριο Μπογδάνο έχουμε κι ένα generation gap», καθώς η ίδια είναι 25 ετών.
Σημειώνεται πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως πρόκειται για μία κοπέλα που μετακόμισε στην Αθήνα πριν τρία χρόνια, εργάζεται σαν γραμματέας με μισθό 550 και με τους δύο γονείς άνεργους και χωρίς περιουσιακά στοιχεία στο όνομά της, και όπως αναφέρει η ίδια, «Αν υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι, είμαι σίγουρα μέσα σε αυτούς».
Εξώδικο και «νομοθετική ρύθμιση»
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μπογδάνος κινείται νομικά καθώς έχει κατά το παρελθόν αποστείλει εξώδικο στην Ελληνοφρένεια ενώ έχει απειλήσει και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για άρθρο που του ασκούσε πολιτική κριτική. Υπενθυμίζεται ότι μετά την «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στον Άρη Πορτοσάλτε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε υποστηρίξει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «όλη η στοχοποίηση η οποία μπορεί να περνάει από υποτιθέμενα αθώα και ανώδυνα αστειάκια - χιουμοράκια, memes, “ξύλο και καράτε στον Άρη Πορτοσάλτε”» ενώ είχε δηλώσει ότι «χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση» όσον αφορά «στην ανωνυμία του διαδικτύου, στα κακόβουλα μηνύματα, στην ενορχηστρωμένη επίθεση και τη δολοφονία χαρακτήρων»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου