15.2.20

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα το Σάββατο

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται το Σάββατο με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τα μποφόρ στο Αιγαίο να φτάνουν τους οκτώ με εννέα βαθμούς.
Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το πρωί του Σαββάτου, αναμένονται βροχές στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και στα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
Ακόμη, άσχημα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, με τις βροχωπτώσεις στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Πάντως, βαθμιαία έως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο από 9 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 17.
Ειδικότερα, όσον αφορά την Αττική, αναμένονται βροχές ως το μεσημέρι, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.
Στην πρωτεύουσα οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς.
Τέλος, αναφορικά με την Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά του νομού από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου