15.2.20

Ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. σε 30 βουλευτές

Καινούργιο αυτοκίνητο ο πρόεδρος της Βουλής;
Όχι ότι κι ότι.
Ηλεκτροκίνητο και βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας για να «προπαγανδίσει» την οικολογική συμπεριφορά του Κοινοβουλίου. Έτσι ο κ. Κώστας Τασούλας βρήκε ευκαιρία να κάνει το Test drive του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της Βουλής  στο προαύλιο του κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW εγκαινιάζοντας και επισήμως το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.
Και δεν θα είναι ο μόνος με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Πριν από λίγους μήνες όταν ανέλαβε η κυβέρνηση κι έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών Ι.Χ. δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν, εάν το επιθυμούν, ηλεκτροκίνητο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 30 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση δείχνοντας εμπράκτως της οικολογικές τους ευαισθησίες.
Το περιορισμένο ενδιαφέρον σχετίζεται με την αυτονομία αλλά και με το μικρό δίκτυο επαναφόρτισης στο οδικό δίκτυο της χώρας. Πάντως, ο κ. Τασούλας εκτιμά ότι η εμπειρία των 30 βουλευτών που τόλμησαν να μισθώσουν ηλεκτροκίνητο ΙΧ θα λειτουργήσει θετικά και για τους επόμενους.
Να σημειωθεί ότι το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης εως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα. Προκειμένου δε η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου