14.2.20

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Μάστιγα οι αυτοσχέδιες χωματερές

Μορφή μάστιγας έχουν πάρει οι αυτοσχέδιες χωματερές που αυξάνονται συνεχώς ειδικά στην ύπαιθρο του νομού μας. 

Χωρίς ενδοιασμούς κοντά σε ρέματα αλλά και σε πηγές ακόμη και δίπλα από συνοικίες σε αστικά κέντρα, σε δημόσιους χώρους, σε δασικές εκτάσεις αλλά και καταπατώντας ιδιωτικές περιουσίες εναποθέτουν κάποιοι τεράστιους όγκους από αδρανή υλικά. 
Εκτός ότι η νομοθεσία προβλέπει σοβαρές κυρώσεις δεν είναι δύσκολο μερικές φορές αρκεί να εντοπισθούν  άμεσα οι χωματερές αυτές να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Έχει παρατηρηθεί πως  οι αυτοσχέδιες αυτές χωματερές αποτελούν σημείο αναφοράς για τους "δράστες" οι όποιοι τις έχουν επισημάνει αφού δεν καθαρίζονται πλήρως και τις ξαναχρησιμοποιούν. 
Επιβάλλεται μια συστηματική επιτήρηση και κυρίως να καταγγέλλονται από πολίτες περιπτώσεις όπου κάποιοι παρανομούν καθώς και να υπάρχει εδικός τηλεφωνικός αριθμός για άμεση καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Δυστυχώς ακόμη και στις εισόδους γραφικών και όμορφων χωριών υπάρχουν τέτοιες χωματερές που προσβάλλουν την αισθητική του τόπου αλλά κυοφορούν και σοβαρά ζητήματα υγιεινής. Παράλληλά πρέπει να καθαρίζονται το συντομότερο και οι δημόσιοι χώροι που ταλαιπωρούνται από τέτοιες παραβατικες συμπεριφορές και να περιφράσσονται. 

(Στη φωτογραφία αυτοσχέδια χωματερή σε είσοδο ορεινού χωριού της Μεσσηνίας. Φυσικά ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για τον καθαρισμό της)


Γιάννης Λάσκαρης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μεσσήνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου