6.2.20

Ατύχημα σοκ σε νηπιαγωγείο στο Αγρίνιο - Ξεριζώθηκαν τα μαλλιά 5χρονης

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα κοριτσάκι πέντε ετών σε νηπιαγωγείο του Αγρινίου με την οικογένειά του να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των νηπιαγωγών, σύμφωνα με το agriniopress.gr.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το ατύχημα συνέβη την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο 8ο νηπιαγωγείο, όταν το 5χρονη έπαιζε σε μία αυτοσχέδια κούνια. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα μακριά μαλλιά της μπλέχτηκαν με το σχοινί της αυτοσχέδιας κούνιας (σ.σ. ένα λάστιχο αυτοκινήτου δεμένο με τριχιά σε δέντρο).
Σύμφωνα με το agriniopress.gr για το περιστατικό δίνονται δύο εκδοχές. Οι νηπιαγωγοί υποστηρίζουν ότι το παιδί έχασε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών του, όταν άρχισε να τα τραβά επειδή είχαν μπλεχτεί. Μόλις φώναξε οι τρεις γυναίκες έκοψαν την τριχιά και προσπαθούσαν να βοηθήσουν το παιδία, ωστόσο όπως ισχυρίζονται η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Από την πλευρά τους οι γονείς της 5χρονης καταγγέλλουν βαριά αμέλεια, ξεκινώντας από την κούνια, που ήταν ακατάλληλη και δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Η μητέρα του παιδιού μιλώντας στο agriniopress.gr δήλωσε πως οι υπεύθυνες νηπιαγωγοί, βλέποντας την κατάσταση, δεν λειτούργησαν ήρεμα, αλλά τράβηξαν με δύναμη το κεφάλι του παιδιού, με αποτέλεσμα να του ξεριζώσουν τα μαλλιά, ενώ κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ψαλίδι, ώστε να σωθούν τα μαλλιά και να μην πονέσει το παιδί.
“Μόλις συνέβη το περιστατικό, οι νηπιαγωγοί επικοινώνησαν με τον άνδρα μου, τον ενημέρωσαν για ένα ‘μικρό ατύχημα’ και τον καθησύχασαν. Θεωρήσαμε πως δεν χρειάζεται να πάμε στο νηπιαγωγείο. Μόλις όμως το παιδί επέστρεψε στο σπίτι με ταξί, όπως γίνεται κάθε μέρα, πάθαμε σοκ από το θέαμα που αντικρίσαμε”, είπε η γυναίκα.
“Στο νοσοκομείο που πήγαμε, οι γιατροί απόρησαν με την κατάσταση του παιδιού. Είπαν πως είναι δυνατό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο... Υπήρχαν λάθος χειρισμοί από την αρχή μέχρι το τέλος. Από την ακατάλληλη κούνια, που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, μέχρι την αντιμετώπιση της κατάστασης από τις νηπιαγωγούς. Μόλις διαμαρτυρηθήκαμε, μας απάντησαν με απάθεια”, πρόσθεσε η μητέρα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι γονείς, πρόκειται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της βλάβης στο κοριτσάκι και την αμέλεια, που όπως υποστηρίζουν, επέδειξαν οι υπεύθυνες του νηπιαγωγείου. Το περιστατικό εξετάζει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, που από τη στιγμή που κατατεθεί εγγράφως καταγγελία, θα κινήσει επίσης διαδικασίες από την πλευρά της , για τη ανεύρεση τυχόν ευθυνών.

 agriniopress.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου