8.2.20

Συγκινεί η εξομολόγηση της μητέρας που κλείδωσε και εγκατέλειψε στο σπίτι τα τρία μικρά παιδιά της στο Βόλο

Η 36χρονη συνελήφθη και όταν αφέθηκε ελεύθερη πήγε στο νοσοκομείο για να δει τα παιδιά της και συγκίνησε με τα λόγια της, τους γιατρούς.
Ξετυλίγεται το κουβάρι του οικογενειακού δράματος.

Τη θαλπωρή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου απολαμβάνουν τα τρία ανήλικα αδερφάκια, ηλικίας 3 και 4 χρόνων, τα οποία ξημερώματα Πέμπτης οδηγήθηκαν στο Αχιλλοπούλειο με εισαγγελική εντολή, μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι παραμελούνται από τη μητέρα τους.

Χθες η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική την οποία θα διενεργήσει η Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί αν πράγματι στοιχειοθετείται σε βάρος της 36χρονης μητέρας η κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο των τριών παιδιών της.

Η 36χρονη αφού αφέθηκε ελεύθερη βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα παιδιά της. Δείχνει να τα υπεραγαπά και δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει, όπως φέρεται να είπε στους ανθρώπους του Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση και να διασφαλιστεί στα τρία ανήλικα αδερφάκια ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς όπως όλα δείχνουν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα με μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της, τρία παιδιά.

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου πάντως, «ανοίγει» τις πόρτες του ιδρύματος και εκδηλώνει την πρόθεση να φιλοξενήσει τα τρία αδερφάκια, αλλά και να στηρίξει τη μητέρα τους, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογένεια.

Το άγνωστο οικογενειακό δράμα
Από τις πρώτες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, η 36χρονη δεν έχει συγγενείς στον Βόλο, δεν έχει μόνιμη δουλειά και τα μεροκάματα που κάνει περιστασιακά δεν επαρκούν. Ο σύζυγός της είναι στη φυλακή και αυτό έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον βιοπορισμό της οικογένειας.

Οι γείτονες που κατήγγειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι τα παιδιά παραμελούνται, φέρονται επίσης να έχουν υποστηρίξει ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα παιδιά σταμάτησαν να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε χθες από την έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως το σπίτι που διαμένει η 36χρονη με τα τρία παιδάκια της δεν ηλεκτροδοτείται.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι η Εισαγγελία έχει ζητήσει η 36χρονη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ σε εξετάσεις από παιδοψυχολόγο θα υποβληθούν και τα αδερφάκια, τα οποία σημειωτέον είναι περιποιημένα και η εικόνα τους δεν παραπέμπει σε παραμελημένα παιδιά.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως για τη συγκεκριμένη οικογένεια φέρεται να έχει γίνει ξανά καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι η 36χρονη μητέρα δεν ήταν συνεργάσιμη, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος να βοηθηθεί οικονομικά και κοινωνικά, για να μεγαλώσει τα τρία μικρά παιδιά.

newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου