8.2.20

Η σκιά του Καμμένου πάνω από την Κουμουνδούρου

Tην ώρα που συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Τετάρτη, κάποιοι στην Κουμουνδούρου φάνηκε πως δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον πατριωτικό τους ενθουσιασμό.
  Συνέταξαν λοιπόν και εξέδωσαν μία ανακοίνωση, μέσω της οποίας θέλησαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν τίμησε δεόντως την θλιβερή επέτειο των Ιμίων και ότι τηρεί υποχωρητική στάση έναντι της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν. Όσο λοιπόν στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν για το αν θα γίνουν ΠαΣοΚ ή θα παραμείνουν ριζοσπάστες αριστεροί, διατυπώνονταν μεταξύ άλλων οι εξής κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης: «Σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”». Παρά την επίκληση των λόγων του Τούρκου Προέδρου στο ίδιο κείμενο αναφερόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να βασιστεί σε αυτά. Ωστόσο, αυτά επικαλέστηκε, αλλά ας δεχθούμε ότι πρόκειται για μία λεπτομέρεια… Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι στο εν πολλοίς ακατανόητο ως προς τον στόχο και την σκοπιμότητά του κείμενο, δεν υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το τι θα όφειλε να έχει κάνει η κυβέρνηση. Θα έπρεπε να έχει στείλει τον στόλο στα Ίμια; Μήπως να έχει πάει ο Μητσοτάκης ή έστω ο Παναγιωτόπουλος να πετούν στεφάνια; Και λέγοντας αυτά, μήπως εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς ο κ. Τσίπρας έχουν αναπτύξει στερητικά σύνδρομα λόγω της απομάκρυνσής τους από τον Πάνο Κάμμενο; Μπορεί για κάποιους το ερώτημα να είναι ρητορικό και η απάντηση αρνητική. Παρά ταύτα όμως, στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση, ως προς το πνεύμα, με την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter. «Εμείς θα τιμάμε τους Ήρωες μας στα Ελληνικά ΙΜΙΑ και εσείς όπως πάντα Ερτογάν θα κάθεστε σαν κότες», έγραψε ο πρώην υπουργός Αμυνας και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι εφέτος τίμησε τους νεκρούς με μία ανάρτηση στο twitter και μία φωτογραφία από πέρυσι… Ό,τι και να λέει, να γράφει ή να θυμάται ο κ. Καμμένος, η διαπίστωση που έχει ένα ενδιαφέρον είναι ότι τόσους μήνες έπειτα από το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να εκδηλώνεται μία ταύτιση.
Μπορεί ο κ. Τσίπρας να θέλει να ξεχάσει κάποιες από τις παλιές αμαρτίες, όμως η πραγματικότητα δεν τον αφήνει και η σκιά του Καμμένου θα υπάρχει για πάντα… 

  Αγγ. Κωβαίος
in.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου