8.2.20

Ρώσοι επιστήμονες φτιάχνουν τηλεσκόπιο που θα ψάχνει για εξωγήινους πολιτισμούς

Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν την κατασκευή ενός τηλεσκοπίου που θα χρησιμεύσει στην αναζήτηση σημάτων από εξωγήινους πολιτισμούς.
 
Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Πανόφ, κορυφαίο επιστήμονα στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, «ο κύριος σκοπός αυτού του τηλεσκοπίου θα είναι να παρακολουθήσεις κοσμικές ακτίνες».
Το τηλεσκόπιο κατασκευάζεται για τη μελέτη των κοσμικών ακτίνων αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα για εξωγήινους πολιτισμούς.
«Ωστόσο, με αυτό το εργαλείο θα μπορεί κανείς να παρατηρήσει επίσης φωτεινές και σύντομες εκλάμψεις φωτός.
Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση εξωγήινων σημάτων. Εξάλλου, τι είναι οι φωτεινές εκλάμψεις; Ίσως κάποιος στέλνει στη Γη σήματα διαμέσου ενός καναλιού λέιζερ αντί του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων», πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Ρωσία αναμένεται να φιλοξενήσει ένα διεθνές συνέδριο για την έρευνα εξωγήινης ζωής, στο σύντομο μέλλον. Ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για πρότζεκτ με βάση τη Ρωσία, σχετικά με την έρευνα για την εξωγήινη νοημοσύνη (SETI).
«Αντί να διεξάγουμε επικεντρωμένη ακρόαση για σήματα από επιλεγμένα άστρα, πρέπει να στήσουμε δίκτυο ειδικών σταθμών ανά την υφήλιο για να εντοπίσουμε ραδιοφωνικά σήματα από διαφορετικά τμήματα του φάσματος, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του σύμπαντος, 24 ώρες τη μέρα», ανέφερε ο επιστήμονας του πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Πανόφ.

Sputniknews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου