7.2.20

ΦΩΤΟ - Νότια Κορέα: 6000 νύφες και γαμπροί παντρεύονται φορώντας ιατρικές μάσκες λόγω κορωνοϊού

Έξι χιλιάδες νεαρά ζευγάρια από κάθε γωνιά του πλανήτη ταξίδεψαν στη Νότια Κορέα για να ενώσουν τις ζωές τους στο Παγκόσμιο Κέντρο Ειρήνης, 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σεούλ. Οι μαζικοί γάμοι τελέστηκαν από την αμφιλεγόμενη «Εκκλησία της Ενότητας» την Παρασκευή ενώ το «παρών» έδωσαν 30.000 καλεσμένοι.
Αν και οι μαζικοί γάμοι στη Νότια Κορέα τελούνται κάθε χρόνο από τo 1961, η τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν διαφορετική καθώς τα περισσότερα ζευγάρια φορούσαν χειρουργικές μάσκες υπό τον φόβο του κορωνοϊού. Μάλιστα, κάποιες νύφες συνδύασαν λευκές μάσκες με τα λευκά νυφικά τους και μερικοί γαμπροί φόρεσαν μαύρες μάσκες για να ταιριάζουν με τα σκούρα κοστούμια τους. Δεν έλειψαν και οι τολμηροί, που πήγαν στον γάμο τους χωρίς μάσκα, αν και η Νότια Κορέα έχει δηλώσει μέχρι σήμερα 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού. Στην χώρα έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού πολλές δημόσιες εκδηλώσεις αλλά η τελετή των μαζικών γάμων στέφθηκε με επιτυχία, όπως δήλωσε η «Εκκλησία της Ενότητας».
Οι διοργανωτές μοίρασαν στα ζευγάρια και στους καλεσμένους απολυμαντικό για τα χέρια και μάσκες και έλεγξαν την θερμοκρασία των ζευγαριών.
Το τελευταίο κρούσμα του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα ήταν ένας Νοτιοκορεάτης που επέστρεψε από την Ουχάν, το επίκεντρο του φονικού ιού στην Κίνα, την περασμένη εβδομάδα. Πάντως, η συμμετοχή ζευγαριών από την Κίνα είχε απαγορευθεί ενώ η Σεούλ έχει απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε άτομα, που προέρχονται από την Ουχάν.
Η «Εκκλησία της Ενότητας» στη Νότια Κορέα ιδρύθηκε το 1954 από τον Σαν Μαϊγιούνγκ Μουν, ο οποίος έκτοτε ανακήρυξε τον εαυτό του και την σύζυγό του «Μεσσίες». Ο Μουν μέχρι τον θάνατό του, το 2012, επέβλεπε τους μαζικούς γάμους ενώ την σκυτάλη έχει πάρει η σύζυγός του, η οποία φέρει το προσωνύμιο «αληθινή μητέρα». Στους μαζικούς γάμους της Νότιας Κορέας παντρεύονται και ζευγάρια, που μόλις έχουν συναντηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις προέρχονται από διαφορετικές χώρες και δεν γνωρίζουν ο ένας
την γλώσσα του άλλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου