8.2.20

Γυναίκα συνελήφθη στις Μαλδίβες επειδή φορούσε μπικίνι

Μια τουρίστρια συνελήφθη από τις Αρχές στις Μαλδίβες γιατί φορούσε μπικίνι.

Η γυναίκα συνελήφθη στο νησί Maafushi, κομμάτι της ατόλης Kaafu στη χώρα του Ινδικού Ωκεανού, όπως αναφέρει ο Independent.
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τη γυναίκα, που φοράει ένα μπικίνι και μιλάει με βρετανική προφορά, να παλεύει με τρεις αστυνομικούς που την τραβάνε μακριά από την παραλία.
Μάλιστα ένας από τους αστυνομικούς κρατάει μια πετσέτα για τη θάλασσα με την οποία προσπαθεί να την καλύψει.
Η βιαιότητα της σύλληψης προκάλεσε τη δημόσια συγγνώμη του Διοικητή της Αστυνομίας των Μαλδίβων.
«Στο περιστατικό στο Maafushi κατά το οποίο οι αστυνομικοί μας συνέλαβαν την τουρίστρια φαίνεται ότι υπήρξε κακή διαχείριση. Ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα και από το κοινό. Η πρόκληση που αντιμετωπίζω είναι να κάνω επαγγελματική την αστυνομία και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Για το θέμα διεξάγεται έρευνα» είπε.
Οι Μαλδίβες αποτελούνται από περίπου 1.200 νησιά οργανωμένα σε ατόλες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια της Σρι Λάνκα. Πολλά από τα νησιά φιλοξενούν διεθνή ξενοδοχεία και resorts, όπου οι νόμοι για την ενδυμασία των τουριστών είναι πιο χαλαροί.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία «οι τοπικοί νόμοι αντανακλούν το γεγονός ότι οι Μαλδίβες είναι ισλαμική χώρα».
«Πρέπει να σέβεστε τις τοπικές παραδόσεις, τα έθιμα, τους νόμους και το θρησκευτικό αίσθημα σε κάθε περίπτωση και να έχετε συνείδηση των πράξεών σας ώστε να διασφαλίζετε ότι δεν είναι προσβλητικές, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού ή αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τόπους θρησκευτικής σημασίας» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Το ντύσιμο είναι σε γενικές γραμμές ανεπίσημο αλλά πρέπει να είστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι στα τοπικά πρότυπα ενδυμασίας όταν επισκεφθείτε νησιά που δεν είναι θέρετρα. Ο γυμνισμός και το μπάνιο τόπλες δεν επιτρέπονται πουθενά, ακόμη και στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου