7.2.20

Με εξώδικο απαντά η ΚΕΔΕ στην κυκλοφορία εφημερίδας kedenews

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ η ΚΕΔΕ αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας κατά της εφημερίδας με τον διακριτικό τίτλο «kedenews» καθώς ο τίτλος της δημιουργεί σοβαρή σύγχυση τόσο στους πολίτες όσο και στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση  όσον  αφορά  στο  περιεχόμενότης  αφού  μπορεί  να θεωρηθεί ότι αποτελεί επίσημο έντυπο της ΚΕΔΕ.
Η ΚΕΔΕ ενημερώνει δημότες, και αιρετούς ότι ουδεμία σχέση έχει με την ιδιοκτησία  και  το  περιεχόμενο  της  εφημερίδας  με  την  διακριτική ονομασία «kedenews» και σε καμία περίπτωση αυτό το έντυπο δεν απηχεί τις απόψεις της.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μέσω της νομικής της υπηρεσίας είχε ζητήσει     από  τον  εκδότη  να  αλλάξει  την  επωνυμία  ώστε  να  αποφευχθεί οποιαδήποτε  σύγχυση  ωστόσο  δεν  βρήκε  καμία  ανταπόκριση.
 Η ιδιοκτησία της εφημερίδας μάλιστα έχει ανοίξει και σχετική σελίδα στο Facebookμε την ονομασία «kedenews» γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση σε αιρετούς και πολίτες ως προς το περιεχόμενο που διακινεί.
Η ΚΕΔΕ δεν είχε, ούτε έχει καμία πρόθεση να αντιπαρατεθεί με οποιαδήποτε εκδοτική προσπάθεια, όπως αυτή της εν λόγω εφημερίδας ή οποιουδήποτε άλλου  εκδοτικού  εγχειρήματος  αφορά  στην  Τοπική  Αυτοδιοίκηση.Δεν  μπορεί  όμως  να  γίνει  ανεκτό,  η  «υπογραφή»  της  ΚΕΔΕ  να χρησιμοποιείται από πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση μαζί της.
Η ΚΕΔΕείναι ένα συλλογικό όργανο που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα μέλη της είναι εκλεγμένα από τον Ελληνικό λαό.
 Οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ ελέγχονται, όπως προβλέπεται, και τα όργανά της λογοδοτούν. Για το λόγο αυτό ουδείς άλλος μπορεί να χρησιμοποιεί ψευδεπίγραφα την υπογραφή της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου