8.2.20

Αυτοί είναι οι λόγοι που νιώθεις μόνη ενώ έχεις σύντροφο

Οι άνθρωποι ενδέχεται να βιώσουν αυτήν την αίσθηση της μοναξιάς ενώ βρίσκονται σε σχέση, επειδή έχουν αποσυνδεθεί με το άλλο τους μισό ή γιατί τους λείπουν οι μικρές στιγμές οικειότητας, είτε αυτή πρόκειται για μια αγκαλιά δέκα δευτερολέπτων, για ένα φιλί το πρωί ή για ένα ραντεβού στο τέλος της ημέρας. Παρακάτω θα βρείτε περισσότερους λόγους που μπορεί να νιώθετε έτσι, όπως και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση.
Δε μιλάτε για την επικοινωνία στην σχέση σας
Η επικοινωνία αποτελεί το έρεισμα μιας επιτυχημένης σχέσης αλλά για να την διατηρήσετε είναι σημαντικό να αξιολογείται τον τρόπο που επικοινωνείτε μεταξύ σας.
Αν αισθάνεστε λοιπόν μοναξιά είναι αναγκαίο να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας ώστε να καλυφθεί αυτή η έλλειψη. Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε αυτήν την ανάγκη όταν δεν αισθάνεστε έντονα μόνοι σας ώστε να μην φανεί σαν επίθεση στον σύντροφό σας.

Προτιμάτε την διασκέδαση από την συναισθηματική σύνδεση
Είναι καλό να δοκιμάζετε νέα πράγματα μαζί, μιας και αναζωογονούν την σχέση σας. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι η επιθυμία σας να διατηρείτε την σχέση διασκεδαστική δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε εντελώς την βαθύτερη σύνδεση.

Εάν έχετε πολλές χαρούμενες αναμνήσεις από πράγματα που κάνατε μαζί, δοκιμάστε να χαλαρώσετε ενώ κάθεστε στο κρεβάτι και απλά συζητάτε για οτιδήποτε σας περνά από το μυαλό. Οι συζητήσεις θα εξελιχθούν δίχως να το καταλάβετε και το αίσθημα της μοναξιάς θα μειωθεί.
Δε φροντίζετε τον εαυτό σας αρκετά
Αν νιώθετε μοναξιά υπάρχει περίπτωση να μην ευθύνεται τόσο ο σύντροφός σας, μιας και μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας.

Εάν ειδικά είστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι το τελευταίο διάστημα, δοκιμάστε να επενδύσετε μερικές ώρες στον εαυτό σας, προκειμένου να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν και σας βοηθούν να χαλαρώσετε από την ένταση ή τα αρνητικά συναισθήματα της ημέρας.
Έχετε χάσει την συναισθηματική σας σύνδεση
Η αίσθηση της μοναξιάς ενώ βρίσκεστε σε σχέση, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί και τόσο καλά, ανάμεσά σας ή τουλάχιστον τόσο καλά όσο λειτουργούσε στο παρελθόν.

Ο φόρτος εργασίας, οι ανησυχίες και τα απρόοπτα, συχνά στερούν τον ποιοτικό χρόνο των ζευγαριών, οπότε είναι πιθανό να έχετε χάσει την βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση που μοιραζόσασταν. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και μπορείτε να την βρείτε ξανά, επενδύοντας μερικές ώρες σε εσάς και μόνο.


In.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου