8.2.20

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά το ψύχος έρχεται η άνοιξη

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα μέχρι και την Κυριακή, με τοπικές χιονοπτώσεις να αναμένονται ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα ωστόσο με τον προγνώστη Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, όμως θα χρειαστεί προσοχή στις ομίχλες, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα είναι… ανοιξιάτικος.
Τσουχτερό κρύο και το Σάββατο
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ο καιρός το Σάββατο. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μία νέα ψυχρή μάζα θα κατεβεί από τα Βαλκάνια, θα περάσει από το Αιγαίο, θα δημιουργήσει σύννεφα τα οποία από τη Χαλκιδική μέχρι και την Κρήτη θα δώσουν κάποια φαινόμενα, κάποιες τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια ίσως και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις.
Μαγνησία, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες δεν αποκλείονται να έχουν ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονόνερο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων (400 μ. για τα νησιά και 900 μ. για την Κρήτη).
Στη Δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αναμένεται ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο, στα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Ήλιος με… δόντια την Κυριακή
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή. Στην αρχή της ημέρας μπορεί να υπάρξουν κάποια σύννεφα στα κεντρικά και τα βόρεια τα οποία μέχρι και το απόγευμα θα αποτελούν παρελθόν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχει αρκετό ήλιο με… δόντια.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μόνο σε ορισμένα τμήματα της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο ίσως να έχει κάποιες τοπικές βροχές ή και τοπικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα (πάνω από τα 1.300 μ.)
Τη Δευτέρα προσοχή στις ομίχλες
Αλλαγή στους ανέμους αναμένεται από τη Δευτέρα και από βοριάδες περνάμε σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, που θα φέρουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα χρειαστεί προσοχή, καθώς οι συνθήκες του καιρού θα ευνοήσουν τον σχηματισμό πυκνών ομιχλών και πάχνης.
Ζεσταίνει ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη η ηλιοφάνεια θα είναι ανοιξιάτικη σε όλη τη χώρα και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, καθώς θα κυμανθεί από 17 με 18 βαθμούς στα βόρεια και έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου