11.5.11

Ομάδα « ΔΙΑΣ » για την δασοπροστασία !

Ομάδες δικυκλιστών κατά το πρότυπό ΔΙΑΣ και ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα θα χρησιμοποιηθούν εφέτος για την πρόληψη των δασικών πυρκαϊώ, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Τόνισε ότι πέρα από την διασπορά οχημάτων, από εφέτος για πρώτη φορά θα διατεθούν στον τομέα της δασοπροστασίας 110 δικυκλιστές,οι οποίοι θα περιπολούν στο δασικό δίκτυο, ενώ, όπως κάθε έτος, θα συγκροτηθούν ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα.
Το νέο Σώμα των δικυκλιστών των δασών συγκροτείται με δωρεά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία και τους εξασφαλίζει τον ατομικό εξοπλισμό. Δύο πυροσβεστικά οχήματα έχει δωρήσει στο ΠΣ και η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Όσον αφορά στα εναέρια πυροσβεστικά μέσα,ο κ. Παπουτσής είπε ότι έχουν πραγματοιηθεί όλες οι συσκέψεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχουν καταρτιστεί τα σχέδια.
Ανέφερε ότι έχουν ανακύψει προβλήματα συντηρήσεως πυροσβεστικών αεροσκαφώ, ενώ έχει ζητηθή η μίσθωση τριών ελικοπτέρων και έχει εγκριθεί η μίσθωση δώδεκα ελικοπτέρων βαρέως τύπου. Ο στόλος των εγχωρίων μέσων πυρόσβεσης θα είναι στον ίδιο αριθμό με τον περυσινό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου