14.5.11

Ετοιμάζονται να ξυπνήσουν τα μολυσμένα κουνούπια

Το κουδουνάκι της αφύπνισης «χτυπούν» οι ειδικοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου αφού, όπως επισημαίνουν, τα μολυσμένα με τον ιό έντομα, που έπεσαν πέρσι σε χειμερία νάρκη στην Κεντρική Μακεδονία, ετοιμάζονται να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να αναπαράγονται.
Τα κουνούπια αυτά βρίσκονται ήδη στο αστικό περιβάλλον και είναι οικόσιτα, όπως διαπιστώθηκε πέρσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κρούσματα του ιού είχαν εντοπιστεί τότε σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης όπως η Εγνατία, η Τούμπα, η περιοχή της παραλίας. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση εκδήλωσης τριών κρουσμάτων στον ίδιο δρόμο.
«Το πρόβλημα προέρχεται από μολυσμένα κουνούπια που υπάρχουν στα σπίτια μας. Η κατάσταση αυτή μπορεί και θα αντιμετωπιστεί με τα προγράμματα ψεκασμών που θα γίνουν από τους δήμους, τις παρεμβάσεις ακόμη και στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και τα μέτρα που θα λάβουμε εμείς οι ίδιοι για την προφύλαξη του σπιτιού μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υγειονομικός Διευθυντής της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, Παναγιώτης Νάνος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συγκάλεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου