14.5.11

Έφθασε η ώρα του τελικού της Eurovision !

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του 56ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Μετά και την ολοκλήρωση του β' ημιτελικού, συμπληρώθηκε το παζλ των χωρών που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού!
Η ελληνική συμμετοχή, με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike, με το τραγούδι “Watch My Dance”, θα συμμετέχει στον μεγάλο τελικό, καθώς πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον α' ημιτελικό. Η Κύπρος, η οποία συμμετείχε στον β' ημιτελικό, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.
Οι χώρες που συμμετέχουν στον τελικό της Eurovision είναι οι: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δανία, Αυστρία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σουηδία.
Απευθείας στον τελικό συμμετέχουν οι Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, οι λεγόμενες “Big Five”. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 9η θέση, στον τελικό.
Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στον τελικό της Eurovision, έχει ως εξής:
01 Φιλανδία
02 Βοσνία - Ερζεγοβίνη
03 Δανία
04 Λιθουανία
05 Ουγγαρία
06 Ιρλανδία
07 Σουηδία
08 Εσθονία
09 Ελλάδα
10 Ρωσία
11 Γαλλία
12 Ιταλία
13 Ελβετία
14 Βρετανία
15 Μολδαβία
16 Γερμανία
17 Ρουμάνια
18 Αυστρία
19 Αζερμπαϊτζάν
20 Σλοβενία
21 Ισλανδία
22 Ισπανία
23 Ουκρανία
24 Σερβία
25 Γεωργία
Τρόποι για να ψηφίσει το κοινό:
Από σταθερό τηλέφωνο αλλά και με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο μπορούν να ψηφίσουν οι τηλεθεατές τη βραδιά του Τελικού, στον οποίο διαγωνίζεται η φετινή συμμετοχή της ΕΡΤ «Watch My Dance». Οι γραμμές για την ψηφοφορία και στον στον Τελικό θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.
Συγκεκριμένα, για ψηφοφορία από σταθερό τηλέφωνο, καλούμε στο 90111190- προσθέτοντας το νούμερο που αντιστοιχεί στη χώρα της επιλογής (πχ. 90111190ΧΧ).
Για ψηφοφορία από κινητό τηλέφωνο, αποστέλλουμε γραπτό μήνυμα SMS στο 54007 γράφοντας ΕΧΧ, ανάλογα με τον αριθμό της χώρας επιλογής μας. Στην 9η θέση όμως στην οποία διαγωνίζεται η Ελλάδα, δεν μπορούν οι Έλληνες να ψηφίσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου