14.5.11

"Δεν χρεοκοπούμε, δεν εγκαταλείπουμε το ευρώ"

Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται πλέον, «στην πρώτη σειρά της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θέτει το δημόσιο χρέος, με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", η οποία φιλοξενεί σήμερα αναλυτική συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με τίτλο "Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα προδώσει ποτέ το Ευρώ".
Σε ό,τι αφορά την γενικότερη στάση της χώρας, για το άμεσο μέλλον (σενάρια αναδιάρθρωσης ή αποχώρησης από το Ευρώ, στα οποία κάνει αναφορά η εφημερίδα του Μιλάνου), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συζήτηση αυτή γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, «δεν προήλθε από εμάς, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κι τονίζει: «η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμά της. Εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Αυτές οι δυο επιλογές δεν υπάρχουν, θα δημιουργούσαν υπερβολικά προβλήματα, όχι μόνο σε μας, αλλά στην Ευρώπη».
Στην ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου, αν "θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφαλίσεις προς εγγύηση ενός νέου δανείου", ο κ. Παπανδρέου αφού εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε, μερικώς, τουλάχιστο, να βγούμε στις αγορές, από την στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα» σημειώνει:
«Είναι μια συμβουλή, αλλά δεν είναι σαφές, στην ουσία, τι σημαίνει. Ή κανείς ιδιωτικοποιεί, ή προχωρεί σε σύμφυτες παρεμβάσεις. Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο στο πολύ σημαντικό για μας. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου