" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

13.5.11

¨Λουκέτο¨ από το Υπουργείο Παιδείας, σε δύο από τα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο ΑΤΕΙ-Καλαμάτας, αλλά και στον Μεσσηνιακό λαό, η αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου, να ανακοινώσει την κατάργηση των δύο (2) από τα τρία (3) λειτουργούντα Τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, α) Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας, και β) Φυτικής Παραγωγής.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Διοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και του εκπαιδευτικού προσωπικού των τμημάτων και παρά τις πιέσεις που ασκούνται προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος βάση των πραγματικών στοιχείων που έχουν σταλεί από την Διοίκηση του Ιδρύματος, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε φυσικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που αμέσως μετά την απόφασή τους να βάλουν λουκέτο ¨με το έτσι θέλω¨ σε 24 τμήματα ΤΕΙ της Χώρας, η κα Διαμαντοπούλου ταξίδεψε για το Όσλο, συνοδεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε επίσημη επίσκεψη. Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των ¨λαλίστατων¨ στελεχών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, και των Βουλευτών του Κυβερνόντος κόμματος, υπουργήσιμους και μη, οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή λάμπουν δια τις απουσίας τους στο σοβαρό αυτό θέμα.
Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο Νομό μας, με τις άστοχες πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης και στο χώρο της παιδείας, διαφαίνεται καθαρά πλέον, ότι μάλλον η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, εκδικείται με ιδιαίτερο τρόπο τη Μεσσηνία. Γιατί και το συγκεκριμένο θέμα των ΤΕΙ, οφείλω να υπενθυμίσω ότι εμπίπτει στην κατάσταση των μεγάλων ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Ποιος δεν θυμάται την κα Διαμαντοπούλου, που δήλωνε περιχαρής, ότι δεν θα υπάρχει ¨Καλλικράτης¨ στην Παιδεία, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει το ξέχασε. Το θέμα είναι όμως καθαρά πολιτικό, καθαρά θέμα παιδείας, πλέον από θέμα κοινωνικής ανάγκης, σε ένα Νομό και σε μια Περιφέρεια καθαρά αγροτική.
Θέλω να υπενθυμίσω στην Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, ότι το θέμα αυτό δεν σηκώνει πειραματισμούς στου ¨κασίδη¨ το κεφάλι. Υπενθυμίζω επίσης σε όλους, ότι τα συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας, εκτός του ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές σε υποψηφίους από ολόκληρη την Ελλάδα, είναι και τα μοναδικά τμήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση. Φοβάμαι ότι αυτή η επίθεση στην παιδεία για κλείσιμο τμημάτων ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι παρά η απαρχή κάποιων συγκεκριμένου σχεδίου, αγνώστου μέχρι στιγμής σε εμάς, για την υποβάθμιση ή και την διάλυση των ΤΕΙ.
Δεν ξέρω ποιους ενοχλούν ή ποιους εμποδίζουν στα σχέδια τους τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως δεν ξέρω και ποια είναι αυτά τα σχέδια. Όμως αυτό που ξέρω είναι, ότι ειδικά στο ΤΕΙ Καλαμάτας, την τελευταία δεκαετία δόθηκαν από τις Κυβερνήσεις που πέρασαν και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών για να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν οι σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας και μέσα σε αυτά και τα δύο (2) υπό κατάργηση σήμερα τμήματα.
Στα συγκεκριμένα δύο τμήματα φοιτούν σήμερα σπουδαστές με επάρκεια διδασκαλίας και γνώσεων, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές που ως πτυχιούχοι αύριο θα τους φέρουν στην πρώτη γραμμή της αγροτικής ανάπτυξης και της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πατρίδας μας, κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη.
Μέσα από αυτές τις δύο γραμμές νοιώθω την υποχρέωση και την ανάγκη ως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, αλλά και ως μέλος της οικογένειας του Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καλαμάτας, πράγμα που σημαίνει ότι έχω άμεση γνώση του θέματος, να καλέσω τον Μεσσηνιακό λαό, τους φορείς του Νομού μας, τα κόμματα, και τους πολιτικούς να αντιδράσουν άμεσα και κάθετα, σε αυτήν την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, που οδηγεί σε μαρασμό το ζωντανό αυτό κύτταρο, την Ελληνική Παιδεία που είναι το ΤΕΙ Καλαμάτας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρξουν φωνές λογικής μέσα από ανθρώπους και του Κυβερνόντος κόμματος στο Νομό Μεσσηνίας. Εγώ από τη μεριά μου δηλώνω ότι θα στρατευθώ με όποιον σηκώσει τη σημαία εναντίον αυτής της άδικης απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το ΑΤΕΙ-Καλαμάτας. Παράλληλα ως Περιφερειακός Σύμβουλος, υποβάλω επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητώντας αν μη τι άλλο και την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ώστε να αρθεί αυτή η άδικη απόφαση εις βάρος της Παιδείας, της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου