14.5.11

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι μόδα στην Ρωσία

Έξω από το γραφείο της οδού "Malaya Nikitskaya 33", στη Μόσχα, ο υδράργυρος δείχνει μείον. Όμως, οι εκατοντάδες Ρώσοι, που περνούν την πόρτα του, κάνουν το πρώτο βήμα για πολύ θερμότερα κλίματα. Στο συγκεκριμένο σημείο της Μόσχας εδρεύει ένα από τα οκτώ «κέντρα βίζας» της Ελλάδας, στα οποία οι αιτήσεις για θεωρήσεις έχουν αυξηθεί κατά 25%, σε σχέση με πέρυσι, από τις αρχές του έτους.
Οι προσδοκίες για τον τουρισμό από Ρωσία προς Ελλάδα είναι φέτος πολύ αυξημένες, χάρη σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Πρώτον, οι νέες πτήσεις, που έχουν δρομολογηθεί μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, από αερομεταφορείς όπως η ΑΕΡΟΦΛΟΤ, η AEGEAN και η VIM AVIA, δημιουργούν προσδοκίες για μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
Δεύτερον, τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα στην Αίγυπτο -την οποία επισκέφτηκαν το 2009 περίπου 2 εκατ. Ρώσοι- και οι συρράξεις στη Λιβύη, δεν αποκλείεται να απομακρύνουν μέρος του τουρισμού από τα παράλια της δυτικής Αφρικής και να τον ωθήσουν «προς τα πάνω», στα ελληνικά θέρετρα.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα ... «είναι μόδα» στη Ρωσία, εξακολουθεί να λειτουργεί υπέρ του ελληνικού τουρισμού, καθώς -σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου- η τάση αυτή δεν έχει ακόμη εξαντλήσει την ανοδική δυναμική της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου