14.5.11

Μεγαλόπολη: Πρωτοβουλία δήμου και επιμελητηρίου για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου

KOINH πρόταση για τη σημαντική πρωτοβουλία δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη αποφάσισαν να καταθέσουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων».
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση οριστικοποιήθηκε η απόφαση για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης στην Αρκαδία και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα κατά τη μετα-λιγνιτική εποχή.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν να προχωρήσουν, βάσει των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου, στη σύσταση εταιρίας με τον συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή τη μελέτη για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, καθώς και την υποβολή αίτησης για την ένταξή του στον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου θα αποτελέσει όπως τονίστηκε αποφασιστικό βήμα στην αναβάθμιση της περιοχής και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και αποτελεί προτεραιότητα και στόχο και για τους δύο φορείς, δήμο και επιμελητήριο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη του δ.σ. και της επιτροπής που έχει συσταθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και ο κ. Μπαλτάς, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου