Για 7 χρόνια κατείχε τη θέση πίσω από το ταμείο ένας 60χρονος, πρώην υπάλληλος, σήμερα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, ο οποίος δεν άντεξε και άρχισε ... να βουτάει το δάχτυλο στο "μέλι". Λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με τον ίδιο, άρχισε να βάζει χέρι στο ταμείο, πρακτική που συνέχισε για έξι μήνες (από την 1η Νοεμβρίου του 2005 ως τις 8 Μαΐου του 2006), φθάνοντας, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος να παίρνει "χαρτζιλίκι" ως και 300-500 ευρώ τη μέρα!
Μάλιστα, κάποια στιγμή που τα οικονομικά του βάρη τον καταπλάκωσαν, τα Χριστούγεννα του 2005 σκηνοθέτησε ληστεία, ισχυριζόμενος ότι ληστές εισέβαλαν και έκλεψαν από το ταμείο του 17.000 ευρώ.

Κατά την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος έπεσε σε αντιφάσεις και διαπιστώθηκε ότι το σκηνικό δεν "έστεκε". Σε έρευνα στο αυτοκίνητο και το σπίτι του, βρέθηκαν σφραγίδες, μπλοκ επιταγών και σφραγισμένες επιταγές κι έτσι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχε, "υπέκυψε" ζημιώνοντας το ΙΚΑ με το συνολικό ποσό των 33.000 ευρώ.

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση του 60χρονου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν παρευρέθηκε κι έφθασε μετά το τέλος της δίκης. 
Ο 60χρονος καταδικάστηκε σε 7ετή κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 χρόνια, ενώ το ΙΚΑ θα κινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας τους έως την αποπληρωμή του χρέους..
cretalive.gr.