18.5.13

ΞΕΞΑΘΑΡΙΖΕΙ -Δευτέρα 8μ.μ στο Επιμελητήριο για το ΠΟΠ Καλαμάτας.!

 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ....ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ; 
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ;
  Γράφει ο Κάλχας
Θα πανε Νικολάκου και Αλευράς;
Την Δευτέρα, το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο.

Εκεί θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις όσων... θυμήθηκαν την..."συμπλήρωση" του φακέλου, λίγες μέρες πριν αποφασιστεί θετικά για το Μεσσηνιακό Λάδι και τους παραγωγούς, ένας 10ετής αγώνας.

Η πονηρή επιστολή του εξαγωγέα-καναλάρχη-μέλους του Δ. Σ του Επιμελητηρίου, Δ. Γυφτέα, με την οποία ζητά να αποσυρθεί ο "φάκελος", ώστε να ξανά υποβληθεί με την ...απαγόρευση της τυποποίησης εκτός νομού, είναι απλά...ΠΟΝΗΡΗ!

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστούν 20 χρόνια να ξαναφτάσει ο " φάκελος" στο σημείο που είναι τώρα.
Μέχρι τότε, θα ισχύει το σημερινό καθεστώς !

Δηλαδή:
• Θα τυποποιούνται τα ΠΟΠ Καλαμάτας παντού. Εντός και εκτός νομού!
• Θα τυποποιούνται ποσότητες περίπου,15000-20000 τόννων με ένδειξη ΠΟΠ, ενω η επαρχία Καλαμάτας παράγει μονο...5000 τόνους.

Είναι φανερό, πως το σημερινό καθεστώς ευνοεί τους τυποποιητές της Καλαμάτας. Δηλαδή ουσιαστικά τον κ. Γυφτέα, αφου η ΕΑΣ έχει βγεί εκτός αγορών!      
                Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ
Τη Δευτέρα λοιπόν,  θα αποφασιστεί η ανάκληση της επιστολής του Επιμελητηρίου (βλέπε Γυφτέα), ενω ενδέχεται να επιτραπεί (απο την Τρίπολη), στους Μεσσήνιους Αντιπεριφερειάρχες Ν. Νικολάκου και Π. Αλευρά να θέσουν την...ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό. Άλλωστε η κ. Νικολάκου (όπως πάντα) θα μεταφέρει και την άποψη του κ. Τατούλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου