17.5.13

Ελληνική κρίση & γκέι γάμοι στον τελικό της Eurovision !

Με τους εμπνευσμένους από την οικονομική κρίση στίχους της ελληνικής συμμετοχής, έναν "ύμνο" στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και έναν τραγουδιστή της όπερας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ο Β΄ Ημιτελικός της Eurovision ενόψει της διεξαγωγής του Μεγάλου Τελικού που διοργανώνεται το Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μεταξύ των τραγουδιών που προκρίθηκαν χθες ήταν και το "Marry Me" ("Παντρέψου Με") που ερμήνευσε η Κρίστα Ζίγκφριντς, η αποκαλούμενη "Lady Gaga" της Φινλανδίας, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της τραγουδίστριας, το "καυτό" φιλί είναι μία κίνηση διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Φινλανδία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τόσο ο ελληνικός όσο και ο τουρκικός Τύπος σχολιάζουν σήμερα αρνητικά το φιλί που αντάλλαξαν η Ζίγκφριντς με μία από τις χορεύτριες του συγκροτήματός της επί σκηνής.

Αν αυτό επαναληφθεί το Σάββατο, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου τα τελευταία χρόνια οι αρχές επιχειρούν τα καταστείλουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου