18.5.13

4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τον πλούτο της ελληνικής γης θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι έως και τις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival, που παρουσιάζει αγροτικά ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. 
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος του, είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και ασφάλειας, η παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβούλων και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά, καθώς και η ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.
«H ελληνική γη κρύβει στα σπλάχνα της το σπόρο της ανάπτυξης. Τα ελληνικά προϊόντα κερδίζουν καθημερινά θέση στις διεθνείς αγορές κι όταν λέμε κερνάμε Ελλάδα, κερνάμε ποιότητα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την τελετή των εγκαινίων του φεστιβάλ νωρίτερα απόψε το βράδυ. «Η ποιότητα της πρωτόγονους μας παραγωγής», σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε και καθήκον όλων μας είναι να γνωρίσουμε την αυθεντική Ελλάδα στους επισκέπτες της χώρας μας». «Η ποιότητα κι η ασφάλεια των προϊόντων μας», συνέχισε, «χτίζουν την ισχυρή ταυτότητα που κερδίζει τον καταναλωτή. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εργαζόμαστε έτσι ώστε τα ελληνικά τρόφιμα να κερδίζουν επάξια τη θέση τους στα ράφια του εξωτερικού κι αξιοποιούμε στο έπακρο ότι έχουμε στα χέρια μας για την προώθηση των προϊόντων αυτών». Ο κ. Χαρακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περί φορολόγησης των αγροτών, καλώντας «να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για φορολόγηση των αγροτών τόσο αβασάνιστα».
«Αιχμή του δόρατος της έκθεσης αυτής», τόνισε ο σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, «είναι να πείσουμε τον Έλληνα να καταναλώνει ελληνικά προϊόντα. Επιλέγετε ελληνικά προϊόντα, αγοράζετε ελληνικά προϊόντα είναι το σύνθημα». Ειδικά φέτος που ο τουρισμός είναι σε άνοδο, σημείωσε, να λειτουργήσει η ελληνική γαστρονομία σαν πρέσβης της χώρας μας.
«Είμαστε εδώ για να δούμε μια έκθεση που μπορεί να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιω.
Τσιάλτας, υπογραμμίζοντας την αποστολή του Φορέα για την διασφάλιση της ποιότητας κι ασφάλειας των τροφίμων.
«Ήρθαμε για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Έλληνα παραγωγό. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς την ελληνική γαστρονομία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Μάλλιαρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. «Αγαπάμε την Ελλάδα και θέλουμε να την αναδείξουμε. Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς της Ελλάδας χτυπάει στο εξωτερικό. Η ελληνική ομογένεια απλώνεται σε 54 χώρες με 6 εκατ. Έλληνες».
Τιμώμενη Περιφέρεια στο 4ο Agro Quality Festival είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. "Η εξωστρέφεια και η εξαγωγική δύναμη της πρωτογενούς μας οικονομίας μπορούν και πρέπει να ενδυναμωθούν μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες, όπως το 4ο Agro Quality Festival και για το λόγο αυτό επιλέξαμε να διευκολύνουμε όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και να τους παρέχουμε δωρεάν χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας για να προβάλουν τα προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης συμμετέχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τετραγωνικών μέτρων που φιλοξενεί 45 επιχειρήσεις από επτά Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες παράγουν τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο- ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, μέλι, κλπ). Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου