17.5.13

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ -ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΛΑΜΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ..ΝΙΚΑΣ -ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ!!!
 
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ,

ΟΙΧΑΛΙΑΣ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Το κύριο αγροτικό προϊόν του νομού μας, το λάδι, το οποίο χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης για την ποιότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία και την ευζωία βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώρισή του ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

Είκοσι χρόνια προσπαθειών του ΠΟΠ Καλαμάτας για το ελαιόλαδο, κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα ένα βήμα πριν την έγκριση της Ευρώπης και την πιστοποίησή του. Οι πλέον αρμόδιοι φορείς του νομού μας  επιλέγουν να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους λίγο πριν τον τερματισμό. 
Δε θα μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης του ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Ο κύριος γνώμονας όλων μας πρέπει να είναι το κοινό συμφέρον. 
Σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά περιόδους της χώρας μας, καλούμαστε να βάλουμε πάνω από το προσωπικό και ατομικό μας συμφέρον, την ανάπτυξη του τόπου μας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των εξαγωγικών δυνατοτήτων των προϊόντων μας, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί προς έναν κοινό στόχο. 
Το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας, επιτάσσει την κοινή πορεία. 
Αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε  τώρα είναι η στιγμή να το αποδείξουμε, πρώτα στους εαυτούς μας και κατ’ επέκταση σε όλο τον κόσμο. 
Οι διαφωνίες και οι μεταξύ μας αντιπαραθέσεις μπορούν να λυθούν και να προσπεραστούν σε δεύτερο χρόνο. Εκτός και αν η επιδίωξή μας δεν είναι η πρόοδος αλλά η οπισθοδρόμηση, είκοσι χρόνια πίσω.

Για πρώτη ίσως φορά ο νομός μας παρουσιάζει τέτοια ποσοστά ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
 Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο ταξίδι του στην Κίνα αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο αλλά και στην αναπτυξιακή ώθηση στον επιχειρηματικό τομέα που παρατηρείται στη Μεσσηνία. 
Η δικιά μας στάση ποια θα είναι;

Πρότασή μας είναι ο φάκελος να κατατεθεί ως έχει, να διασφαλίσουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κατόπιν διαλογικής συζήτησης να συμφωνήσουμε στις τροποποιήσεις οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν προκειμένου να προσφέρουν περαιτέρω διασφαλίσεις.

Τη στιγμή που η παγκόσμια αγορά στρέφει το βλέμμα της στη χώρα μας και όλα δείχνουν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, καλούμε όλους να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!

Υπογράφοντες:

Δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας

Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος

Δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Φίλιππος Μπάμης

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου