29.6.14

H KΟΛΟΜΒΙΑ… «ΔΑΓΚΩΣΕ»ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Γράφει: Ο Αντώνης .Α .Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
                Real  fm-pamesports.gr

Μετά από 16 χρόνια επέστρεψαν στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βγήκαν πρώτοι στο 3ο όμιλο και χθες βράδυ «δάγκωσαν» δυο φορές την Ουρουγουάη. Η Κολομβία του Αργεντινού «Ταξιτζή» Πέκερμαν σε ένα ακόμη παιχνίδι απέδειξε πόσο συγκροτημένη και δουλεμένη ομάδα είναι, με χαρισματικούς κάποιους παίκτες της αλλά πάνω από όλα ομάδα και χωρίς το άτυχο μεγάλο αστέρι της Φαλκάο. Στον αντίποδα;
 Η… καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, και αυτό το είδαμε με την Ουρουγουάη. Στο ματς με την Κολομβία δεν χρειάστηκαν πάνω από 15΄για να καταλάβει κανείς ότι η Ουρουγουάη χωρίς τον Σουάρες ήταν όπως και με την Κόστα –Ρίκα, κατώτερη των περιστάσεων. 
Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα υπογραμμίζοντας την τεράστια ζημιά που έκανε στην εθνική ομάδα της χώρας του ένας πράγματι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής όπως είναι ο Σουάρες. 
Όταν είσαι μεγάλος όμως ,είσαι παντού μεγάλος. Έτσι αυτός στο σπίτι του στο Μοντεβιδέο μετά την τιμωρία του από την Fifa και οι συμπαίκτες του, μπερδεμένοι μεταξύ οργής για την τιμωρία και την επιθυμία τους, άναρχα αυτοσχεδίαζαν μέσα στο γήπεδο. 
Απέναντι σε μια ομάδα που εξ αρχής επιχείρησαν να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Με τον 38χρονο Γιέπες ηγέτη στην άμυνα τους ,με τον Κουαδράδο να κάνει εκπληκτική δουλειά στην μεσαία γραμμή μαζί με τον Αγκιλάρ να συνδέει υποδειγματικά την άμυνα με τον άξονα, και τον χρυσό Κολομβιανό Σταρ Χάμες Ροντρίγκεζ να «Δαγκώνει» δύο φορές με το πλούσιο ταλέντο του τους Ουρουγουανούς και να τους στέλνει σπίτι τους. 
Στα πρώτα 25 επικράτησαν οι δυνατές μονομαχίες ,τα σκληρά φάουλ από τους Ουρουγουανούς κυρίως μέσα από ένα άναρχο παιχνίδι αφήνοντας χώρους στους Κολομβιανούς που είχαν κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και έψαχναν τρόπο να μπουν στην περιοχή του Μουσλέρα. 
Στο 27΄ το ακριβοπληρωμένο αστέρι της Μονακό, αποφάσισε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του για να αποκαταστήσει ην τάξη. Κατέβασε με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα στον άξονα της αντίπαλης περιοχής έπιασε ένα αριστερό κεραυνό, ο Μουσλέρα ακούμπησε την μπάλα, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του και… αναπαύτηκε στα δίχτυα του για να γίνει το 1-0 της Κολομβίας. Ήταν ο πρώτος πόνος για τους Ουρουγουανούς, που έδειχναν αδύναμοι να αντιδράσουν με τον Καβάνι να οργώνει το γήπεδο διαισθανόμενος από την εμπειρία του ότι έρχεται το… τέλος. 
Η Ουρουγουάη βγήκε από το καβούκι της ,άνοιξε το παιχνίδι, είχε όμως αργή ανάπτυξη σε αντίθεση με την Κολομβία που είχε γρήγορες επιστροφές στην ανασταλτική τακτική της, δηλαδή αμυνόμενη. Στα αποδυτήρια η παρέα των Καρδάδο-Ροντρίγκεζ σχεδίασαν πως θα κλειδώσουν το ματς. Στο 49΄μεσα στη περιοχή του Μουσλέρα ο Κουαρδάδο στρώνει με το κεφάλι στον Χάμες Ροντρίγκεζ, που για αυτόν ήταν σαν σε προπόνηση να πιάσει δυνατό πλασέ για να γίνει το 2-0.Ο 
Ταμπάρες από το πάγκο των Ουρουγουανών έριξε στο ματς ότι χαρτιά είχε για να έχει ήσυχη την συνείδηση του. Σε δυο-τρεις ευκαιρίες των Ουρουγουανών ο Κουνιάδος του Ροντρίγκεζ, τερματοφύλακας Οσπίνα αρνήθηκε να επιτρέψει στους Ουρουγουανούς να μπουν στο παιχνίδι.
Στις «8» καλύτερες ομάδες του κόσμου από αυτό το ματς πέρασε η καλύτερη ,και αυτή ήταν η Κολομβία. Για την Ουρουγουάη το Mundial της Βραζιλίας είχε τελειώσει με το δάγκωμα του Σουάρες που στην ουσία την πήρε στο λαιμό του, και της στέρησε τις όποιες ελπίδες να φτάσει έστω στους «8» του θεσμού. Όσο για την Κολομβία; Έχει την μεγαλύτερη πρόκληση όχι μόνο στην ιστορία της ,αλλά από τις μεγαλύτερες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να αποδείξει αν έχει τις δυνατότητες να αποκλείσει την Βραζιλία μέσα στο σπίτι της. Η συνέχεια επί της Οθόνης…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου