28.10.17

Κάθειρξη 24 ετών σε 33χρονο οροθετικό που μετέδωσε σε 32 γυναίκες τον ιό HIV

Ένας 33χρονος οροθετικός από την Ιταλία που κατηγορείται ότι μετέδωσε τον ιό του AIDS (τον ιό HIV) σε περίπου 30 γυναίκες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 24 ετών, όπως έγινε γνωστό από δικαστήριο της Ρώμης.
Η κατηγορία «της πρόκλησης επιδημίας»- μια πρώτη στην Ιταλία για την οποία ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης- απορρίφθηκε σε βάρος του Βαλεντίνο Ταλούτο που κρίθηκε τελικά ένοχος ότι προκάλεσε σοβαρές «βλάβες» στην πλειονότητα των θυμάτων του.
Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τουλάχιστον 53 γυναίκες όντας φορέας HIV, εκ των οποίων οι 32 μολύνθηκαν από τον ιό HIV. Οι σύντροφοι τριών εκ των γυναικών προσβλήθηκαν επίσης όπως επίσης το οκτώ μηνών βρέφος μιας τέταρτης γυναίκας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ταλούτο συχνά έβρισκε μια δικαιολογία για μην φορέσει προφυλακτικό, υποστηρίζοντας στις συντρόφους του ότι ήταν αλλεργικός ή ότι είχε μόλις υποβληθεί σε εξέταση για τον ιό HIV, με αρνητικά αποτελέσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου