27.10.17

Αυτό το βότανο δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι - Δείτε τις απίστευτες θεραπευτικές του ιδιότητες!

Είναι ένα ολιστικό βότανο, ευρέως διαδεδομένο στον Δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα χρησιμοποιημένο σε συμπληρώματα διατροφής, αλλά γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής. 
Πρόκειται για τη φορσκολίνη.
Η ουσία φορσκολίνη (forskolin) είναι η δραστική ουσία ενός φυτού (του Coleus Forskohlii) που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της μέντας και συναντάται κυρίως σε περιοχές όπως η Ινδία και η Ταϊλάνδη. Το φυτό αυτό, είναι πολύ γνωστό για τις απίστευτες θεραπευτικές του ιδιότητες, γεγονός που πιστοποιούν και αναρίθμητες επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών.
Πώς λειτουργεί η ουσία φορσκολίνη στον οργανισμό;
Η φορσκολίνη είναι υπεύθυνη για την άυξηση της AMP (κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης) στα κύτταρα, διεγείροντας το ένζυμο αδενυλική κυκλαση. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιούνται στον οργανισμό μερικές από τις πιο βασικές βιολογικές εργασίες, και ο οργανισμός προφυλάσσεται από πολλές ασθένειες. Δηλαδή … διπλό όφελος για τον οργανισμό, διπλό όφελος για την υγεία !
Πού ευνοεί η φορσκολίνη τον οργανισμό;
Νο 1: Αλλεργίες & άσθμα
Η ουσία φορσκολίνη έχει την ιδιότητα να βοηθάει τη χαλάρωση των μυών της αναπνευστικής οδού και να διευκολύνει με αυτό τον τρόπο την αναπνοή σε περίπτωση αλλεργιών ή άσθματος. Η δράση της ως βρογχοδιασταλτικό είναι αξιοσημείωτη και ανακουφίζει τους πάσχοντες.
Νο 2: Δερματικές παθήσεις
Δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους. Η χρήση της ουσίας φορσκολίνης μπορεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα αυτών των ασθενειών και να τα μειώσει σε σημαντικό βαθμό.
Νο 3: Ουρολοιμώξεις
Οι διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι ενοχλητικές και επώδυνες και, συνήθως, συνιστούν χρήση αντιβιοτικών. Η ουσία φορσκολίνη δρα συμπληρωματικά και ενισχυτικά στη δράση των αντιβιοτικών και καταπολεμά και ορισμένα “επίμονα” βακτήρια της ουροδόχου κύστης.
Νο 4: Νευρικό σύστημα
Η ουσία φορσκολίνη χρησιμοποιείται επίσης και ως “όπλο” κατά της νόσου του Πάρκινσον, αλλά και άλλων ασθενειών και παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος του οργανισμού.
Νο 5: Καρδιαγγειακές παθήσεις
Η φορσκολίνη είναι μια ουσία που μπορεί και χαλαρώνει τις αρτηρίες και με αυτό τον τρόπο ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Νο 6: Ανοσοποιητικό σύστημα
Όπως ήδη αναφέραμε, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συτήματος του οργανισμού, είναι μια από τις βασικότερες ευεργετικές δράσεις της ουσίας φορσκολίνης στον οργανισμό.
Νο 7: Στυτική δυσλειτουργία
Σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές έρευνες, η ουσία φορσκολίνη, είναι αποτελεσματική και στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, με έγχυσή της στο σηραγγώδες σώμα του αντρικού μορίου.
Νο 8: Καρκίνος
Όπως έχουν δείξει πειράματα σε ποντίκια, η ουσία φορσκολίνη, αναστέλλει τη μετάσταση των καρκινικών όγκων. Η χρήση της σε ανθρώπινο οργανισμό αποδείχθηκε ωφέλιμη, αφού αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση της ουσίας φορσκολίνης ακόμα μελετάται από επιστήμονες, που αισιοδοξούν για θετικά αποτελέσματα.
Νο 9: Μυική ενδυνάμωση
Η μυική ενδυνάμωση (αλλιώς bodybuilding) μπορεί να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της ουσίας φορσκολίνης, αφού (όπως φαίνεται) δομεί την άπαχη μάζα, ενώ παράλληλα μειώνει το αίσθημα της πείνας και το αίσθημα της κόπωσης.
Νο 10: ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ & ΠΟΝΤΩΝ
Η φορσκολίνη, εκτός από το γεγονός πως μειώνει την όρεξη, αυξάνει και τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, με αποτέλεσμα να ενισχύει την ταχύτερη απώλεια λίπους από το σώμα!

tonwtiko

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου