28.10.17

Η Καλαμάτα τίμησε το ΟΧΙ

 
Με αίσθημα εθνικής περηφάνιας, την δέουσα λαμπρότητα και τον αποτιμώμενο φόρος τιμής ο λαός της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής τίμησε τους αγωνιστές  της ηρωικής εποποιίας του 1940.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην παρέλαση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας την Ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρος  Κωνσταντινέας Πέτρος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο πρώην Υπουργός και πολιτευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος  την Ένωση Κεντρώων ο κος Σταύρος  Σκληβάγκος Το παρών επίσης έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρης ,ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας ,περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών  αρχών και πλήθος κόσμου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  
 
«Το 1940 οι πρόγονοί μας κράτησαν τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού ψηλά. Αυτό είναι το δίδαγμα για εμάς σήμερα που η Ελλάδα σέρνεται και είναι στα γόνατα. Να σκεφθούμε το ’40, μέσα από δύσκολες συνθήκες το τι κατόρθωσαν αυτοί οι άνθρωποι στα βουνά της ηπείρου. Είναι ημέρα τιμής σήμερα και μνήμης για τους εκατοντάδες που έπεσαν στα Αλβανικά βουνά, στη Βόρεια Ήπειρο.
Τετρακόσιοι είναι οι Μεσσήνιοι όπου τα κόκκαλα όλων αυτών είναι σκορπισμένα, πολλά κόκκαλα δεν τα έχουμε θάψει ακόμα.
Να θυμηθούμε τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμηθούμε τον άνθρωπο ο οποίος οργάνωσε την Ελλάδα το 1940 ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλει στις δυσκολίες. 
Και αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς. 
 Αιωνία η μνήμη όλων αυτών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου