28.10.17

Εθνική επέτειος κι 'εθνικό ντέρμπι'!

Η 28η Οκτωβρίου είναι εθνική επέτειος για το ελληνικό έθνος. Έτσι και το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι το "εθνικό μας ντέρμπι" το οποίο και θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου!
 
Σάββατο 28η Οκτωβρίου. Εθνική επέτειος για την Ελλάδα, η οποία συμπίπτει και με τη μέρα διεξαγωγής ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού! Το σπουδαιότερο ντέρμπι της χώρας, ίσως να φαντάζει ότι έχει χάσει την "αίγλη" του τελευταία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο "τριφύλλι", όμως δεν παύει να είναι το ελληνικό "ελ κλάσσικο"! Πολλά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, ξεχωρίζουν τα ντέρμπι σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, αλλά και η επιστροφή του Βαλβέρδε εκεί που λατρεύεται!
Για δες μια μεγάλη ποικιλία από Προγνωστικά!
Αρχίζουμε λοιπόν με την ελληνική Σούπερλιγκ και το μεγάλο της ντέρμπι. Απόγευμα Σαββάτου, ώρα 19;30, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη, προσπαθεί να βρει ισορροπία μέσα στα χίλια, μύρια προβλήματά του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση του, αλλά και την διαφορά από την κορυφή έφτασε στο -2 και τους ΠΑΟΚ (-1) και ΑΕΚ (ισοβαθμία) έπιασε. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι αν μη τι άλλο. Νωρίτερα, παίζουν Λάρισα - Λεβαδειακός (15:00) και Γιάννινα - Κέρκυρα (17:15).
Συνεχίζουμε με Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί δεσπόζει η "ματσάρα" της Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ (14:30). Μουρίνιο εναντίνο Ποκετίνο. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στο -5 από τη Σιτι. Σίγουρα μια απώλεια δε θα είναι αρεστή σε κανέναν, ενώ μια ισοπαλία θα κάνει τον Γκουαρδιόλα να "τρίβει τα χέρια του". Ο Μουρίνιο δείχνει να παίζει προσεκτικά τα ντέρμπι, ενώ η Τότεναμ προέρχεται από το εμφατικό 4-1 επί της Λίβερπουλ, αλλά και τον αποκλεισμό με 2-3 από τη Γουέστ Χαμ για το Λιγκ Καπ. Μετά απ' αυτό έχουμε έξι ακόμα ματς. Η Σίτι του Πεπ πάει στη Γουέστ Μπρομ. Θεωρητικά δύσκολο ματς. Η προϊστορία πάντως λέει 14 νίκες της Σίτι στα τελευταία 15 ματς! Από τα υπόλοιπα, ξεχωρίζει η "πονηρή" έξοδος της Τσέλσι στο Μπόρνμουθ, ενώ Άρσεναλ και Λίβερπουλ έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο με Σουόνσι και Χάντερσφιλντ εντός. Γουότφορντ - Στόουκ και Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ τ' άλλα δυο.
Στην Μπουντεσλίγκα, ένα κλασικό Σάββατο με έξι αναμετρήσεις. "Κερασάκι στην τούρτα" το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λειψία (19:30). Οι δυο ομάδες ακολουθούν την Ντόρτμουντ (ισοβαθμία για Μπάγερν, στο -1 η Λειψία) και θέλουν να βρεθούν στην κορυφή. Φαβορί φυσικά και είναι η Μπάγερν, αλλά αν κάτι έχει κερδίσει η Λειψία 1.5 χρόνο τώρα, αυτό είναι ο "σεβασμός". Νωρίτερα η Ντόρτμουντ θα έχει παίξει στο Αννόβερο και μπορεί η κορυφή ν' αλλάξει χέρια! Ξεχωρίζει το Χοφενχάιμ - Γκλάντμπαχ και το Σάλκε - Βόλφσμπουργκ από τα υπόλοιπα. Λεβερκούζεν - Κολωνία, Χέρτα - Αμβούργο κλείνουν το πρόγραμμα.
Στην Ισπανία έχουμε τέσσερα ματς. Τα δυο -δεν τα λες ντέρμπι με την κλασική έννοια της λέξης- τα λες ματσάρες! Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:45). Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επιστρέφει στο γήπεδο όπου μέχρι πέρσι λατρευόταν σα "θεός"! Το "Νουέβο Σαν Μαμές" θα βάλει τα καλά του για να υποδεχτεί τον πρώην προπονητή της ομάδας, αλλά και τον σούπερ-σταρ, Λίο Μέσσι. Νωρίτερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (19:30). Οι "ροχιμπλάνκος" θέλουν να πλησιάσουν την κορυφή, αλλά το "κίτρινο υποβρύχιο" σκοράρει ακατάπαυστα τελευταία. Αλαβές - Βαλένθια και Σεβίλλη - Λεγανιές τ' άλλα δυο ματς.
Στην Ιταλία έχουμε μόλις δυο ματς. Το ένα όμως φτάνει να μας κρατήσει "ζεστούς"! Πρόκειται για το Μίλαν - Γιουβέντους. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Μίλαν ενισχύθηκε απίστευτα το καλοκαίρι, όμως έως τώρα δεν επιβεβαιωνει τις προσδοκίες. Η Γιουβέντους δειχνει να βρίσκει φόρμα κι έχει μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους 3 βαθμούς. Πρόσωπο της αναμέτρησης θα ήταν ο Λεονάρντο Μπονούτσι. Και λέμε "θα ήταν" αν ο κορυφαίος αμυντικός δεν έτρωγε κόκκινη κάρτα πριν δυο αγωνιστικές. Προς το παρόν θα λάμψει δια της απουσίας του. Αργότερα, η Ρόμα παίζει με την Μπολόνια. Φαβορί οι "τζαλορόσι", αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Τέλος, στη Γαλλία έχουμε μια πλήρη αγωνιστική δράση έξι αγώνων. Φυσικά και ξεχωρίζει το Μπορντό - Μονακό (18:00). Πολλές βλέψεις για ψηλά η φετινή Μπορντό, αν και παραμένει μακριά από τις πρώτες θέσεις ακόμα. Η Μονακό δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα και οι γκέλες είναι συχνό φαινόμενο. Έχει και Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα. Τα υπόλοιπα ματς, είναι ακόμα ένα Σαββατιατικο βράδυ στη Γαλλία! Σχεδόν όλα αμφίρροπα! Γκινγκάμπ - Αμιέν, Καέν - Τρουά, Μονπελιέ - Ρεν, Ντιζόν - Ναντ, Στρασβούργο - Ανζέ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου