28.10.17

ΑΡΚΑΔΙΑ - Έσκαβαν με ... εκσκαφέα για χρυσές λίρες !

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην Αρκαδία
Επιπλέον το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Κατασχέθηκαν μηχάνημα έργων, ανιχνευτής μετάλλων, όχημα, κυνηγετική καραμπίνα και χρυσαφικά
Συνελήφθησαν, χθες (27.10.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 58 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ο 58χρονος, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, χθες (27.10.2017) το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας, εντόπισαν τους ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, να έχουν πραγματοποιήσει εκσκαφή με μηχάνημα έργων, έχοντας στην κατοχή τους ανιχνευτή μετάλλων και τους συνέλαβαν.
Επιπλέον, στην κατοχή του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -23- χρυσές λίρες, ένα (1) χρυσό κόσμημα και ένα (1) νόμισμα, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στην Τρίπολη Αρκαδίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα.
Επίσης κατασχέθηκαν το παραπάνω μηχάνημα έργων, ο ανιχνευτής μετάλλων, καθώς και ένα όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου