28.10.17

ΦΩΤΟ - ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ! Προτρέπει φοιτήτριες αντί για δάνειο να…


istoselida

Μια ιστοσελίδα γνωριμιών καλεί τις φοιτήτριες να προτιμήσουν μια σχέση με έναν «πλούσιο» άνδρα κάποιας ηλικίας αντί να λάβουν τραπεζικό δάνειο για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια έξω από πανεπιστήμια στο Παρίσι.

«Γεια σας, φοιτήτριες» γράφει η γιγαντοαφίσα, πάνω σε ένα φορτηγό, που διαφημίζει στη γαλλική πρωτεύουσα την ιστοσελίδα RichMeetBeautiful.fr.
«Ρομαντισμός, πάθος και όχι φοιτητικά δάνεια. Βγείτε ραντεβού με έναν Sugar Daddy, μια Sugar Mama» (σ.σ. εύποροι άνδρες και γυναίκες, κάποιας ηλικίας), συνεχίζει η διαφήμιση.
Οι άνδρες αυτοί «στηρίζουν» τις κοπέλες «προσφέροντάς τους απλόχερα δώρα ή χρήματα. Σε αντάλλαγμα, η Sugarbaby πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να είναι ευχάριστη, όμορφη (…) πρέπει να είναι πάντα ευέλικτη και να φροντίζει να είναι διαθέσιμη», εξηγεί η ιστοσελίδα. «Στο πλάι του θα μάθει (…) κερδίζοντας ταυτόχρονα χαρτζιλίκι για να πληρώσει τα δίδακτρα ή τα χρέη της», συνεχίζει.
Η διαφημιστική εκστρατεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους κυρίως του δήμου του Παρισιού που προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η αντιδήμαρχος Ελέν Μπιντάρ εξήγησε ότι οι νέες γυναίκες μπορεί με τον τρόπο αυτό να εξωθούνται στην πορνεία. Επίσης, η υφυπουργός Ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, Μαρλέν Σκιαπά, είπε ότι οι αρχές εξετάζουν τις νομικές πλευρές του ζητήματος. «Πρόκειται για συνευρεύσεις κατόπιν συγκατάθεσης ή για μαστροπεία και για κάποια μορφή υποκίνησης προς την πορνεία, που διώκεται ποινικά; Ειλικρινά, έχουμε αμφιβολίες», τόνισε.
CaptureΑπό την πλευρά της, η φοιτητική ένωση FAGE ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για μαστροπεία, εκτιμώντας ότι «η διαφήμιση αυτή έχει ως στόχο να προσελκύσει ευάλωτους φοιτητές-φοιτήτριες και να τους ωθήσει να δεχτούν να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις με πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας».
Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας, Σιγκούρ Βένταλ, διαβεβαίωσε ότι οι όροι χρήσης της υπηρεσίας του «απαγορεύουν σαφέστατα την πορνεία».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου