27.10.17

Ελλάδα….εκεί που χάθηκε η ελπίδα!!

Γράφει :Η Αντωνία Μπούζα

Θλίψη και απογοήτευση ....
Ένα θλιβερό σήμερα και ένα ομιχλώδες αύριο έχει καταβάλει τους Έλληνες !
Η κοινωνία αγωνιά, δυστυχεί και περιμένει μια αχτίδα φωτός για να ονειρευτεί , να δημιουργήσει και να ευημερήσει ξανά ...Να κάνει σχέδια ζωής, εργασίας κι επαναφοράς στην κανονικότητα ...
Αντί αυτών, βλέπουμε στην Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης, τάσεις ωραιοποίησης της δυστυχίας, μέσω σκληρής προπαγάνδας και αλλοίωσης της πραγματικότητας.
Η φτώχεια παρουσιάζεται ως πλούτος, η ανεργία και η μερική απασχόληση παρουσιάζεται ως εργασία, η σκληρή φορολογία παρουσιάζεται ως ασήμαντη επιβάρυνση , η αδυναμία συντήρησης των περιουσιών των Ελλήνων παρουσιάζεται ως δικό τους πρόβλημα  κι όχι ως προσπάθεια υφαρπαγής  των κόπων τους, η αδυναμία κρατικής οργάνωσης και μείωσης της γραφειοκρατίας  παρουσιάζεται ως  επιτυχία και δήθεν παραγωγή έργου και πλήθος άλλων υστερήσεων στην εκτελεστική εξουσία εμφανίζονται ως καινοτομίες και πρωτοπορίες .
Με δυο λόγια ...το άσπρο, εμφανίζεται μαύρο !!
Αποτέλεσμα ;
Οι νέοι μας εγκαταλείπουν την Ελλάδα  και φεύγουν στο εξωτερικό είτε για σπουδές αφού στη Χώρα μας, εμμένουμε  σε ιδεοληψίες , είτε για αναζήτηση καλύτερης τύχης και φυσικά εργασίας.
 Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του άδικου φορολογικού συστήματος με τα λουκέτα να κυριαρχούν.
 Οι αγρότες μας δεν μπορούν να ζήσουν από το εισόδημά τους και  λόγω υψηλής φορολογίας , εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους , αφού συγχρόνως έχουν αφεθεί στην τύχη τους χωρίς κεντρική καθοδήγηση, ενώ η περίφημη παραγωγική ανασυγκρότηση έμεινε μόνο ένα σύνθημα.
Γίναμε μια χώρα παροχής υπηρεσιών και καθίζησης κάθε άλλης ουσιαστικής παραγωγικής δραστηριότητας .
Συγχρόνως υπάρχουν ομάδες Ελλήνων  που συνειδητά οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Άτομα με ειδικές ανάγκες , χήρες και συνταξιούχοι, ζουν ένα δράμα, αφού αδίστακτα  έγιναν σύγχρονες  Ιφιγένειες ,που η Κυβερνητική πολιτική θυσίασε χωρίς έλεος!
Κάποιοι αντί να σκύβουν το κεφάλι, σήμερα ψελλίζουν ακόμη ψέματα περί δήθεν μη περικοπών στις συντάξεις από αυτούς, δείχνοντας τους προηγούμενους κυβερνώντες κλπ δικαιολογίες που απλά εξοργίζουν ακόμη περισσότερο .
Αυτή  είναι η αλήθεια κ.Κατρουγκαλε, το νομοσχέδιο του οποίου είστε ο εμπνευστής και ο δημιουργός, οδηγεί στον αφανισμό των ανθρώπων που ήσαν συνεπείς, πλήρωσαν τις εισφορές τους, αγωνίστηκαν στη ζωή, για να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους αξιοπρεπώς κι εσείς αυτό τους το στερείτε, εφευρίσκοντας την προσωπική διαφορά με στόχο τις βελούδινες σε μεταγενέστερο χρόνο περικοπές.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον , βλέπουμε πως  μπροστά στα προβλήματα, κάποιοι δείχνουν ανήμποροι να παράξουν πολιτική προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της  ....
Δεν είναι απορίας άξιον πως το πολιτικό σύστημα απογοητεύει ξανά και ξανά και με άκομψες ενέργειες και σχεδιασμούς δείχνει φανερά πως υποτιμά την κοινωνία  ....
Λογικές που καταδικάστηκαν, επανακάμπτουν δυστυχώς και επιβάλλονται ……
Αν δεν αλλάξουμε ...θα βουλιάξουμε!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου