26.10.17

3ος Υπερμαραθώνιος 140 χιλ. Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Σπάρτης με τη συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων διοργανώνουν για 3η χρονιά τον αγώνα Υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ». 
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28,29 Οκτωβρίου 2017 και η διαδρομή θα είναι: Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.
Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 ενώ ο πρώτος αθλητής αναμένεται στην κεντρική πλατεία-Βασ.Γεωργίου της Καλαμάτας στις 5 ξημερώματα Κυριακής 29ης Οκτωβρίου. Οι απονομές θα γίνουν στις 13.00 της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου στηρίζουν τον αγώνα διότι προωθεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και την προβολή της πόλης και ιδιαίτερα του φυσικού κάλλους του Ταϋγέτου από όπου διέρχεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου